Μενού
  • Α-
  • Α+

Απίστευτες σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν σήμερα (10/5) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με φοιτητές - και μπροστά από την Πρυτανεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν άγρια επίθεση στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εντός του ΑΠΘ, την ώρα δε που οι φοιτητές έκαναν μάθημα. Η ατμόσφαιρα στο κεντρικό αμφιθέατρο έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, με τους φοιτητές να προσπαθούν όντες έντρομοι να βγουν έξω.

Σοκ προκαλούν βίντεο-ντοκουμέντα που δείχνουν τους αστυνομικούς να σέρνουν ένα αιμόφυρτο φοιτητή, με τον νεαρό να φωνάζει: «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα!».

Δυνάμεις της αστυνομίας ήταν από το πρωί εντός ασύλου. Εξαπολύθηκε άγριο κυνηγητό εναντίων φοιτητών στους διαδρόμους και στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου. Αρκετές σελίδες στα social media ανέβασαν βίντεο ντοκουμέντο από τα σημερινά επεισόδια. 

Έξω από το κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ μεταφέρθηκαν τα άτομα που προσκάλεσαν τα επεισόδια νωρίτερα έξω από την Σχολή Θετικών Επιστημών, μεταφέρθηκαν έξω από το κτήριο διοίκησης του πανεπιστημίου. Χρησιμοποιώντας λοστούς και άλλα εργαλεία, κατάφεραν να σπάσουν τα προστατευτικά ρολά που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας και τα τζάμια της εισόδου και να μπουκάρουν στο εσωτερικό του κτηρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA