Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ψυχική κατάσταση του 52χρονου που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, χτύπησε και σκότωσε δύο ανθρώπους στη Μονεμβασιά βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς υποβλήθηκε αίτημα στην Ανακρίτρια Σπάρτης, διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων. Ωστόσο ο ίδιος αρνείται να υποβληθεί σε οποιαδήποτε εξέταση από ψυχίατρο, όπως αποκάλυψε το MEGA, επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Διαβάστε ακόμη: Τα δραματικά λεπτά για τους νεκρούς στη Μονεμβασιά - Τι λέει η δικογραφία

Το απόγευμα της Τετάρτης θα απολογηθεί ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του δύο ηλικιωμένους στην Μονεμβασιά, όπου η τοπική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη. Ο κατηγορούμενος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και προανακριτικά ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα.

Ως μία «τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτήρισε το σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου οδηγού, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι. Σε ανακοίνωσή του, ο γνωστός ποινικολόγος χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον εντολέα για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση, αφού η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο ατύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Ωστόσο, ο 52χρονος αρνείται να υποβληθεί στα ψυχιατρικά τεστ καθώς πιστεύει ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα, και αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.

«Για όλα φταίει η κορτιζόνη»

Ο 52χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε την δική του εξήγηση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν. «Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τί συνέβη και με οδήγησε εκεί. Ξέρω ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της κορτιζόνης που έκανα την πρώτη δόση τη Μεγάλη Παρασκευή για να ξεπεράσω τους πόνους στη μέση. Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν συνέχεια ξαπλωμένος στο κρεβάτι για να πονάω όλο και λιγότερο. Η κατάσταση αυτή που έζησα μου δημιούργησε διάφορα συναισθήματα, πολύ πίεση, λίγο τρέλα» εξήγησε ο 52χρονος κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας το περιστατικού στους αστυνομικούς ο 52χρονος επιμένει ότι δεν κατάλαβε πως χτύπησε τους δύο ηλικιωμένους. «Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε «σταμάτα το αυτοκίνητο, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι». Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα, τον άλλον 300… δεν θυμάμαι. Ξέρω κι εγώ; Τι να πω» συμπληρώνει.

Όπως έχει δηλώσει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, τον είδε λίγο πριν ο δράστης επιστρέψει στον παραλιακό δρόμο της Μονεμβασιάς για να αποτελειώσει τα θύματά του. «Στις 22:00 περίπου ήρθε με το αυτοκίνητό του που ήταν χτυπημένο και το στάθμευσε χωρίς να βγει από αυτό. Είδα το περιπολικό της αστυνομίας να περνά μπροστά από το κατάστημα με κατεύθυνση προς τη Νεάπολη. Αμέσως ο κατηγορούμενος έβαλε μπρος το αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς τη Μονεμβασιά..» αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα»

Για την ψυχική κατάσταση του κατηγορούμενου μίλησε και η αδελφή του. «Ο αδελφός μου δεν έπινε ποτέ αλκοόλ, σπάνια ένα ποτήρι κρασί. Πάντα οδηγούσε αργά και δεν του άρεσε η ταχύτητα. Ξέρω ότι τελευταία πονούσε η μέση του σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει, να οδηγήσει και έπαιρνε κορτιζόνη. Δεν είχε ποτέ ψυχολογικά προβλήματα» δήλωσε η ίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA