Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαμαρτυρίες και έντονες αντιδράσεις έχουν δημιουργηθεί στον επιχειρηματικό κόσμο της Μυκόνου έπειτα από την απόφαση της Fraport που διαχειρίζεται και το πάρκινγκ του αεροδρομίου του νησιού, να βάλει «διόδια» για τα επαγγελματικά οχήματα. Να χρεώνει, δηλαδή, τον χώρο στάθμευσης των λεωφορείων, των μίνι βαν και των ταξί με συγκεκριμένο αντίτιμο, καθώς σχεδιάζεται να τοποθετηθεί μπάρα, έτσι ώστε όποιο όχημα θέλει να πλησιάσει την έξοδο αφίξεων για να πάρει πελάτες να πρέπει να πληρώνει. 

Σύμφωνα με το MykonosLiveTV οι τουριστικοί φορείς κατηγορούν την Fraport ότι παρουσιάζει αυτή την επιβολή διοδίων με τον μανδύα της δήθεν διευκόλυνσης του κοινού προσπαθώντας να βάλει δήθεν τάξη στο χάος που δημιουργείται κάθε καλοκαίρι, αλλά στην πραγματικότητα η ίδια η εταιρεία με την ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία αυτού του χάους. Ήδη έχει κυκλοφορήσει και τιμολογιακός κατάλογος για την στάθμευση στον χώρο των αφίξεων στον οποίο θα εισέρχονται μόνο οχήματα με επαγγελματικό ΑΦΜ.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα αυτοκίνητα κάτω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 «χρονομονάδες» με κόστος 1.200 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα αυτοκίνητα άνω των 7 μέτρων θα αγοράζουν κάρτα με 240 «χρονομονάδες» με κόστος 1.600 ευρώ συν ΦΠΑ. Τα λεωφορεία των 50 ατόμων θα πληρώνουν 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ για 240 «χρονομονάδες». Για την φετινή σεζόν προσφέρεται η δυνατότητα να αγοραστούν οι μισές «χρονομονάδες» για τα μισά χρήματα. Οι ξενοδόχοι της Μυκόνου βρίσκονται σε ετοιμότητα και ήδη υπάρχουν σχέδια για αποκλεισμό του αεροδρομίου.

https://mykonoslive.tv/external/player/index.php?video=1652249767
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA