Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες πληροφορίες έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Πάτρα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο MEGA, στις καταθέσεις τους οι γιατροί από την Παιδιατρική κλινική του Ρίου θα αναφερθούν στα επεισόδια της 9χρονης Τζωρτζίνας με τους σπασμούς, στα οποία είχαν αναφερθεί και προ του θανάτου του παιδιού, και θα δηλώσουν πως οφείλονται σε έλλειψη οξυγόνου.

Σημειώνεται πως από τις καταθέσεις από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο καταγράφεται ότι η Τζωρτζίνα εμφάνιζε και άλλα περίεργα συμπτώματα που πιθανότατα να οφείλονται στην μακρόχρονη χορήγηση κάποιας τοξικής ουσίας. Την ίδια ώρα, οι ιατροδικαστές ζητούν εκταφή της Τζωρτζίνας καθώς με βάση τα νέα δεδομένα, έχει καθυστερήσει η λήψη τριχών, ώστε να διαπιστωθεί ποιες φαρμακευτικές ουσίες, πιθανόν δηλητηριώδεις, τις έχουν χορηγηθεί.

Διαβάστε ακόμη: Εξώδικο έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Μάνο Δασκαλάκη - Τι ζητεί

Η λεπτομέρεια για την κεταμίνη που «καίει» την Πισπιρίγκου

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας έφερε στο φως της δημοσιότητας και το Star που αποκάλυψε μία λεπτομέρεια για τη στιγμή που προσπάθησαν οι γιατροί να σώσουν την Τζωρτζίνα «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη. Σύ,φωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού οι δύο ουσίες που χορήγησαν οι γιατροί στην Τζωρτζίνα ήταν ήδη έτοιμες σε σύριγγα. Αν έδιναν κατά λάθος κεταμίνη, όπως ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα έπρεπε να σπάσουν αμπούλα και να ετοιμάσουν εκείνη τη στιγμή το διάλυμα.

«Η αδρεναλίνη που χορηγείται σε αυτές τις περιπτώσεις όπως συνέβη και στην περίπτωση της μικρής είναι ήδη έτοιμη και διαλυμένη σε σύριγγα για άμεση χρήση, δηλαδή  δεν χρειάζεται να ανοιχτεί αμπούλα και να γίνει ανασύσταση του φαρμάκου», δηλώνει Εντατικολόγος του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Επίσης, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξηγεί πως η κεταμίνη ετοιμάζεται σύμφωνα με το βάρος του ασθενή, ενώ η αδρεναλίνη και το ροκουρόνιο είναι έτοιμα και δεν έχουν σχέση με το βάρος του ασθενούς. 

Στις μαρτυρίες τους γιατροί και νοσηλευτές από δύο νοσοκομεία το Αγλαΐα Κυριακού και το Καραμανδάνειο περιγράφουν την συμπεριφορά της κατηγορουμένης στην οποία εντοπίζονται κοινά σημεία:

  • Στα δυο κρίσιμα επεισόδια το οξύμετρο δεν λειτουργεί 
  • Αργεί να ειδοποιήσει τους γιατρούς. 
  • Τα βάζει με το ιατρικό προσωπικό όταν μετά την πρώτη εισαγωγή της Τζωρτζίνας εκείνοι θέλουν να δώσουν στο παιδί εξιτήριο 
  • Επιμένει να μείνει στο νοσοκομείο

Η πρώτη περίεργη συμπεριφορά της κατηγορουμένης  εντοπίζεται από γιατρό την ημέρα που μπαίνει για πρώτη φορά η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο τον περασμένο Απρίλιο. «Όσα μου περιέγραφε μου φάνηκαν περίεργα και τη ρώτησα εάν υπάρχουν φάρμακα στο σπίτι, διότι σκέφτηκα ότι η Τζωρτζίνα ως μικρό παιδί μπορεί να είχε καταναλώσει κατά λάθος κάποια χάπια. Η μητέρα μου απάντησε ότι υπήρχαν φάρμακα στο σπίτι και ότι ήταν μάλλον αντιεπιληπτικά φάρμακα λόγω παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου της ιδίας, τα οποία της τα είχαν συστήσει νευρολόγοι. Και αυτό μου φάνηκε περίεργο διότι δεν ταιριάζει η λήψη αντιεπιληπτικών φαρμάκων σε ισχαιμικό επεισόδιο», δηλώνει η Διευθύντρια της Παιδιατρικής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA