ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/05/2022 04:48

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κατάθεση του καρδιολόγου που «καίει» την Πισπιρίγκου – Το στοιχείο που απέκρυψε

Νέες αποκαλύψεις έρχονται διαρκώς στην επιφάνεια για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα – Αυτή τη φορά αίσθηση προκαλεί η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου της μικρής Τζωρτζίνας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κατάθεση του καρδιολόγου που «καίει» την Πισπιρίγκου – Το στοιχείο που απέκρυψε
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Η κατάθεση του παιδιοκαρδιολόγου που είχε αναλάβει την 9χρονη Τζωρτζίνα, «καίει» τη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού αποκαλύπτει κάτι που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό. Το παιδί είχε επεισόδια βραδυκαρδίας και το διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του. Η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Star αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης ισχυρίστηκαν στις αρχές ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους 7 μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου. Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για την λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας. «Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Διαβάστε ακόμη: Το ραπ τραγούδι της Δήμητρας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας και τα νέα στοιχεία «φωτιά» για το θρίλερ

«Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου 7 μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου» λέει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με το Star, ο παιδιοκαρδιολόγος. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Video Loading...

Μπορεί η βραδυκαρδία να προκληθεί από έλλειψη οξυγόνου ή από χορήγηση ουσιών;

Η χορήγηση ουσιών εκτός θεραπευτικής αγωγής, προκαλεί επεισόδια βραδυκαρδίας; Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, στον οποίο απευθύνθηκε το Star, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται από ένα εξωτερικό αίτιο, δηλαδή π.χ. μια δηλητηρίαση η ακόμα και να υπάρχει λόγω της εγκεφαλοπάθειας.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», απαντά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Τα «περίεργα» επεισόδια της Τζωρτζίνας

Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στις καταθέσεις τους οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής του Ρίου, θα αναφερθούν στα εννέα «ύποπτα επεισόδια» που υπέστη η 9χρονη Τζωρτζίνα.

Σε περίεργα συμπτώματα όμως αναφέρονται και οι γιατροί που παρακολουθούσαν την μικρή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΕΩΝ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ