Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποκαλυπτικό ήταν για ακόμα μια Παρασκευή το «Φως στο Τούνελ» σε ότι αφορά την πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Αυτή τη φορά η Αγγελική Νικολούλη, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τη μαρτυρία μιας φίλης του ζευγαριού Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη η οποία αποκάλυψε τα όσα συνέβαιναν ανάμεσα στους δυο το κρίσιμο διάστημα από το θάνατο της Ίριδας μέχρι και καρδιακό επεισόδιο της Τζωρτζίνας που προκάλεσε στην 9χρονη την τετραπληγία. Η γυναίκα που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή φιλοξένησε την Τζωρτζίνα τις ημέρες κοντά στην κηδεία της αδελφής της Ίριδας καθώς και την ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίκου απειλούσε πως θα αυτοκτονήσει.

«Κάπως είχαν ηρεμήσει η Ρούλα και ο Μάνος μεταξύ τους, ξανατσακώθηκαν όμως και μετά ο Μάνος έφυγε από το σπίτι. Η Τζωρτζίνα μου είχε πει: “Επειδή η μαμά και ο μπαμπάς τσακωνόντουσαν, από το πολύ κλάμα, η μπέμπα έσκασε και πέθανε”. Η Τζωρτζίνα έκανε σε μένα τη ζωγραφιά με τη μαυρίλα τότε που πέθανε η Ίρις. Όταν ήταν στο σπίτι την άκουσα να λέει στο δικό μου παιδί: “Μου πήρε ο Θεός τις δύο μου αδελφούλες και έμεινα χωρίς… Δεν έχω αδελφάκια, θα είμαστε μαζί αδελφάκια”», ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα και πρόσθεσε:

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι 12 ουσίες που βρέθηκαν στην Τζωρτζίνα – Το πόρισμα για την ποσότητα «μαμούθ» κεταμίνης «ζητεί» την εκταφή της

«Στις 6 Απριλίου το μεσημέρι στέλνει μήνυμα η αδελφή της ότι δεν την έβρισκαν ούτε στα τηλέφωνα, ούτε πουθενά. Φάγαμε τον τόπο, έψαχναν στη μαρίνα μήπως έχει φουντάρει, ένας θείος έσπασε την πόρτα από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς μήπως είχε αυτοκτονήσει. Για να μη ζει η μικρή όλη αυτή την κατάσταση, η αδελφή της με ρώτησε εάν μπορούσα να την πάρω σπίτι να την προσέχω, κάτι που έκανα. Λίγο μετά βρήκαν τη Ρούλα σ’ ένα ξενοδοχείο που δούλευε παλιά. Εκεί είχε καλέσει τον Μάνο και τον απειλούσε ότι θα αυτοκτονούσε εάν δεν επέστρεφε. Όταν έμαθε η Ρούλα ότι έχω εγώ τη μικρή, έβαλε την αδελφή της να επικοινωνήσει μαζί μου, λέγοντάς μου να μην αφήσω τον Μάνο να τη δει. Τον βάλαμε κρυφά στο σπίτι γιατί η Τζωρτζίνα ήθελε να τον δει. Το επόμενο βράδυ ήρθαν οι γονείς και η αδελφή της να την πάρουν και να την πάνε στον Αλισσό, όπου ήταν και η Ρούλα. Πήγανε κάτω και το ξημέρωμα την μετέφερε στο Καραμανδάνειο με σπασμούς, όπως είπε».

«Εμείς ψάχναμε να βρούμε τη Ρούλα και αυτή είχε πάει σε ξενοδοχείο»

Η μάρτυρας που ήταν στο οικείο περιβάλλον του ζευγαριού αναφέρθηκε και στην ξαφνική αλλαγή της Τζωρτζίνας απ’ όταν μίλησε στο τηλέφωνο με την μητέρα της μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, αλλά και στην παρότρυνση του θείου της Ρούλας να νοσηλευτεί η ίδια σε κάποια κλινική.

«Η Τζωρτζίνα είχε καταλάβει τι γινόταν ανάμεσα στη Ρούλα και το Μάνο. Όλες τις εντάσεις. Πιστέψαμε ότι πραγματικά η Ρούλα ήθελε να αυτοκτονήσει. Εμείς φοβόμασταν μην κάνει κακό στον εαυτό της και εκείνη έκανε τα κόλπα της και ήταν στο ξενοδοχείο. Τρέχαμε στα νεκροταφεία, τρέχαμε στο λιμάνι. Κάποια στιγμή μου είπε η Δήμητρα ότι έχουν παραδοθεί τα μηνύματα που της στέλνω αλλά δεν απαντάει! Εκεί που την πατούσαμε όλοι ήταν πως η Ρούλα όταν την έπιαναν τα νεύρα της ήταν άλλος άνθρωπος. Έλεγες '' παναγία μου φύλα με''. Και μόλις ηρεμούσε έλεγες ''ρε παιδί μου τώρα, άστη... έχει χάσει και δυο παιδιά''. Εγώ θυμάμαι έναν θείο της, τον αδερφό της μητέρας της, που έλεγε πως την Ρούλα πρέπει να την κλείσουμε μέσα, σε κλινική. Το οικογενειακό περιβάλλον γνώριζε ότι η Ρούλα έχει πρόβλημα. Αν είχαμε κάνει κάτι, τουλάχιστον θα είχαμε σώσει την Τζωρτζίνα» τόνισε η φίλη της Πισπιρίγκου στην Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε:

Πώς γίνεται να μην άφηνε τον Μάνο να επικοινωνήσει με την Τζωρτζίνα; Μήπως η Τζωρτζίνα όντως είχε δει κάτι το παιδί για την Ίριδα και δεν την άφηνε; Ο Μάνος έδειχνε διάθεση να πάει να πάρει την Τζωρτζίνα. Εγώ πήγαινα και έβλεπα καθημερινά την Τζωρτζίνα. Ήταν μια χαρά το παιδάκι. Λίγο πριν το κακό τρέχαμε και παίζαμε με την Τζωρτζίνα στο βουνό. Όταν γυρίσαμε στο σπίτι την άλλαξα γιατί ήταν ιδρωμένη. Ήταν μια χαρά. Όταν της έλεγα να πάρω τη μαμά να μιλήσετε μου έλεγε όχι. Μια ημέρα πριν μπει στο Καραμανδάνειο είχε κάνει τη ζωγραφιά με την καρδιά».

Το «όνειρο» της Πισπιρίγκου για το πανάκι της Ίριδας

Για την Τζωρτζίνα η υπόθεση, όπως λένε οι ειδικοί, έχει δέσει σε απόλυτο βαθμό καθώς τα ευρήματα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Η έρευνα για την Τζωρτζίνα, ωστόσο, είναι αυτή που μπορεί να «δείξει» το δρόμο για την εξιχνίαση των υποθέσεων της Ίριδας και της Μαλένας.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας είναι πολλά. Το βράδυ της Παρασκευής, στην εκπομπή Φως στο Τούνελ παρουσιάστηκε ένα ακόμα. Αυτό είναι ένα μήνυμα που έστειλε η Ρούλα Πισπιρίκου για το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της Ίριδας λίγο μετά το θάνατό της. Είναι ένα από τα πολλά μηνύματα που αντάλλαζε η Πισπιρίκου με την αδερφή της και τον σύζυγό της μετά το θάνατο του βρέφους και αποτελούν μέρος της δικογραφίας.

Λίγες ημέρες μετά την ανακοπή που προκάλεσε την τετραπληγία στηn Τζωρτζίνα, η Πισπιρίγκου στέλνει μήνυμα στον Δασκαλάκη:

- Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω να μου δώσει το πανάκι της μπέμπας πίσω.

- Τι αναλαμπή είναι αυτή; απαντά ο Μ. Δασκαλάκης

- Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι και θέλω να το πάρω!

Πράγματι, ο Μ. Δασκαλάκης της στέλνει το τηλέφωνο και εκείνη επικοινωνεί με την κ. Τσιόλα τονίζοντας πως μαζεύει τα πράγματα του μωρού και επειδή το πανάκι αυτό έχει συναισθηματική αξία το θέλει πίσω.

Η ιατροδικαστής Πατρών, ωστόσο, της τόνισε πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί καθώς το πανάκι είναι πειστήριο και θα παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές, όπως και έγινε και πλέον βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω ανάλυση!

Το κοινό εύρημα σε Ίριδα και Μαλένα

Στην εκπομπή αναφέρθηκε πως, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει ένα κοινό εύρημα, το οποίο είναι η «κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων». Στις δύο αδελφές, εντοπίζονται δηλαδή κοινές αλλοιώσεις στο ήπαρ τους, που στην περίπτωση της Τζωρτζίνας είναι στην «ζώνη ένα» όπως λένε στην «γλώσσα» τους οι ιατροδικαστές. Είναι δηλαδή σε μικρό βαθμό, αφού ο θάνατός της ήταν αιφνίδιος και δεν πρόλαβε να αλλοιωθεί όλο το ήπαρ. Στην Μαλένα ήταν και στις «τρεις ζώνες» δηλαδή καθολική αλλοίωση που ίσως οφείλεται σε παρατεταμένη χορήγηση κεταμίνης ή άλλων ουσιών σε μικρότερες όμως δόσεις.

Από την θανατηφόρα δηλητηρίαση από φαρμακευτική ουσία που είναι η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, προκλήθηκε υποξία, έλλειψη οξυγόνου δηλαδή στα εγκεφαλικά της κύτταρα που οδήγησε σε μία μικρή πνευμονορραγία και στην κατάρρευση του οργανισμού της. Το αναλυτικό πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Σωτήρη Μπουζιάνη παραδόθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς σχόλια επί των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων και αναμένεται να δώσει διευκρινήσεις γι’ αυτά στην αρμόδια Ανακρίτρια μόλις κληθεί για κατάθεση.

Σημαντικό όπως αναφέρουν οι ιατροδικαστές θα είναι και να δοθεί εντολή να αναλυθούν τρίχες του παιδιού ώστε να ριχθεί άπλετο φως και στις προηγούμενες ενδεχομένως απόπειρες που υπήρξαν σε βάρος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.