ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/05/2022 10:44

Αγίου Πνεύματος 2022: Πότε είναι το τριήμερο και για ποιους είναι αργία

Στις 13 Ιουνίου, όταν και εορτάζεται η γιορτή του Αγίου Πνεύματος, είναι το επόμενο τριήμερο - Για ποιους εργαζόμενους είναι αργία - Πόσες απομένουν και πότε πέφτουν οι επόμενες αργίες μέσα στο 2022

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αγίου Πνεύματος 2022: Πότε είναι το τριήμερο και για ποιους είναι αργία
Στιγμιότυπο από παραλία (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μετά το Πάσχα και την αργία της Πρωτομαγιάς, αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η επόμενη επίσημη αργία του κράτους είναι την Κυριακή 12 Ιουνίου όταν και εορτάζεται η Πεντηκοστή, ενώ την επομένη, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, είναι του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι το επόμενο επίσημο «τριήμερο» εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκα: Καταργείται 1η Ιουνίου - «Προφανώς θα έχουμε έξαρση το φθινόπωρο», δηλώνει ο Πλεύρης

Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία

Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος θεωρείται αργία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις των οικείων συλλογικών συμβάσεων ή άλλων αποφάσεων, για τις εξής κατηγορίες μισθωτών:

Βιβλιοπωλείων, Διαγνωστικών Κέντρων, Δημοσιογράφους Περιοδικών, Εργοδηγούς Σχεδιαστές, Ευγηρίας Οίκων, Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλίας κλπ, Ηλεκτροτεχνίτες Βιομηχανίας και Καταστημάτων, Θυρωρούς, Καπνοβιομηχανιών, Κλινικών, Ξυλεμπορικών Καταστημάτων (Αθηνών – Πειραιώς – Περιχώρων), Περιοδικών, Πετρελαιοειδών επιχειρήσεων, Πρακτορείων Ναυτιλιακών κλπ., Ραδιοηλεκτρολόγους – Ραδιοτεχνίτες βιομηχανίας, Ραδιοφωνικών Σταθμών, Ραδιοφώνου Τεχνικούς, Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών Γραφείων, Τηλεοπτικών Σταθμών, Τηλεοράσεως τεχνικούς Β. Ελλάδος, Τυπογράφους Επαρχ. Εφημερίδων, Φορτοεκφορτοτές Ημερήσιων Εφημερίδων, Φροντιστηρίων Μέσης, Ανώτερης, Ανώτατης Εκπαίδευσης, και Ξένων Γλωσσών, Φωτοστοιχειοθέτες, Χειριστές βιομηχανικών κλπ επιχειρήσεων, Λατομείων Πέτρας-Μαρμάρου και Τεχνικών Έργων.

Για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ η εορτή του Αγίου Πνεύματος είναι αργία.

Οι επόμενες αργίες και τα τριήμερα του 2022

  • Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου Δευτέρα
  • 28η Οκτωβρίου 2022 Παρασκευή
  • Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου Κυριακή
  • Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΑΡΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ