Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την Ελληνική κοινωνία να είναι σοκαρισμένη και να απαιτεί απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση της αυτοκτονίας του 12χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια, μια πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας είναι ικανή να ρίξει φως στα όσα έχουν συμβεί. Η πληροφορία αυτή αναφέρει πως ο μικρός μαθητής είχε ανοιχτό το κινητό του και κατέγραψε ο ίδιος τις τελευταίες του στιγμές.

Αν ισχύει αυτή η πληροφορία είναι εξαιρετικά πιθανό να αποκαλύψει το πως ο Μάκης οδηγήθηκε στην αυτοκτονία. Αν έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή δεχόταν bullying και κατέγραψε τις τελευταίες του στιγμές, τότε δεν αποκλείεται σε αυτό το βίντεο να έχει αποκαλύψει και τους δράστες. Να έχει πει δηλαδή ονόματα συμμαθητών του που του έκαναν τη ζωή δύσκολη και τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Διαβάστε ακόμη: «Τον απειλούσαν, τον έβριζαν και του πέταξαν νεράντζια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για bullying στον 12χρονο που αυτοκτόνησε

Με δεδομένο πως το σενάριο της ερωτικής απογοήτευσης μάλλον απομακρύνεται αφού δε συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, τότε το μόνο που μένει (αν δεν είναι bullying) είναι ο 12χρονος όχι απλά να κατέγραφε την αυτοκτονία του αλλά να μετέδιδε live όσα έκανε μέσα στο δωμάτιό του μέσω streaming σε κάποια πλατφόρμα όπου κάποιοι μπορεί να παρακολουθούσαν.  Οι αρχές δηλαδή, δεν αποκλείουν ακόμα την πιθανότητα να είχε εμπλακεί στο άκρως επικίνδυνο «Blackout Challenge» του TikTok.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έρευνα της υπόθεσης δε δόθηκε στην Ασφάλεια αλλά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν κομβικού ενδιαφέροντος για την εξιχνίαση της υπόθεσης τη χρήση της κάμερας του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου τις τελευταίες στιγμές της ζωής του!

Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και αργά τη νύχτα της Δευτέρας, από την ΕΛΑΣ δεν απέκλειαν κανένα από τα ενδεχόμενα όσο και αν η ανάθεση της υπόθεσης στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δείχνει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αξιωματικοί της Αστυνομίας, μάλιστα, ανέφεραν πως το κινητό τηλέφωνο μπορεί να δείξει αν ο 12χρονος είχε δεχθεί μηνύματα είτε απειλητικά, είτε ακόμα και εκβιαστικά! 

Στο μικροσκόπιο καταθέσεις και μαρτυρίες

Σημαντικά συμπεράσματα αναμένεται να εξαχθούν και από τις καταθέσεις που έχουν δώσει στην ΕΛΑΣ οι γονείς και ο αδερφός του νεαρού παιδιού, ενώ σύντομα η «βεντάλια» θα ανοίξει με καταθέσεις ατόμων που κινούνταν κοντά στον Μάκη.

Από τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής με δηλώσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περισσότερο συσκοτίζουν παρά λύνουν τον γρίφο και αυτό γιατί υπάρχουν άτομα που παρουσιάζουν τον νεαρό μαθητή ως ένα δυνατό χαρακτήρα που δεν είχε προβλήματα και δε θα έκανε ποτέ κακό στον εαυτό του και από την άλλη υπάρχουν μαρτυρίες (κυρίως από συμμαθητές και φίλους) που αναφέρουν πως ο Μάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα δεχόταν συστηματικά bullying και, μάλιστα, ιδιαίτερα σκληρό και βίαιο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές όλες αυτές οι μαρτυρίες αλλά και οι καταθέσεις που έχουν ήδη ληφθεί θα διαβιβαστούν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να συνυπολογιστούν και συνεκτιμηθούν από τα όσα θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA