Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις δύσκολες στιγμές που περνούσε δεχόμενος bullying αποκάλυψαν συμμαθητές του 12χρονου στα Κάτω Πατήσια που αυτοκτόνησε συγκλονίζοντας του Πανελλήνιο. Η Εισαγγελία έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του καθώς στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ενδεχόμενη συμμετοχή του σε «παιχνίδι» στα social media, το λεγόμενο «blackout challenge».

Διαβάστε ακόμη: «Τον απειλούσαν, τον έβριζαν και του πέταξαν νεράντζια» - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για bullying

Την περασμένη Παρασκευή το παιδί, λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του, έφυγε από το σχολείο κυνηγημένο σύμφωνα με μαρτυρίες. Ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου ήταν αθλητής παγκρατίου, ένα είδος πάλης, όμως συχνά δεχόταν εκφοβισμό, όπως λένε οι συμμαθητές του, από άλλα παιδιά και δεν απαντούσε ποτέ στις προκλήσεις

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο Star: «το παιδί ήταν πολύ ήσυχο, δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Έκανε τις βόλτες του, είχε τις παρέες του, μίλαγε ευγενικά σε όλους. Πολλά παιδιά από εδώ πέρα, από το σχολείο τον πείραζαν, τον έβριζαν, έλεγαν κακά πράγματα. Τον απειλούσαν… Ακούγονται πάρα πολλά γενικά για το παιδί, ότι τον πείραζαν, ότι είχε προβλήματα και τέτοια πράγματα. Και αυτό τον έφερε σε αυτό το σημείο…».

Κι άλλο θύμα bullying στο ίδιο σχολείο

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, τον Σεπτέμβριο του 2021 ένας 13χρονος μαθητής του εν λόγω σχολείου έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο προαύλιο. Ο πατέρας του μαθητή πήγε στο σχολείο προκειμένου να μάθει τι συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, όμως οι απαντήσεις της διεύθυνσης δεν τον έπεισαν και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου Γυμνασίου.

Υπάρχουν ίχνη εκφοβισμού

Μάλιστα και ο πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI Μανώλης Σφακιανάκης, μιλώντας στο Live News, επιβεβαίωσε ουσιαστικα πως υπάρχουν περιστατικά εκφοβισμού στην υπόθεση. Εκανε λόγο για «εποχές Γιακουμάκη», σημειώνοντας πως:  «Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν αλλά τα παιδιά θα πρέπει να καταθέσουν, να δώσουν πρόσωπα και πράγματα παράλληλα με τις ψηφιακές ενέργειες. Όσα παιδιά έχουν μιλήσει, να πάνε να καταθέσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δυστυχώς η εικόνα αρχίζει σιγά-σιγά και φαίνεται… Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά όλα δείχνουν ότι το παιδί έπεσε θύμα bullying. Δεν φαίνεται να υπήρχαν άλλα πιο έντονα προβλήματα από αυτό. Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και οι ηλεκτρονικές συσκευές εξετάζονται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και θα ''μιλήσουν'', αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA