Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος άκουσε τη Δευτέρα την απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ομόφωνα ένοχο χωρίς ελαφρυντικά για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς αλλά και του σκύλου τους. Η ποινή του είναι ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη και πλέον θα πάρει τον δρόμο για τη φυλακή ώστε να την εκτίσει.

Διαβάστε ακόμη: Πατέρας Καρολάιν: Δεν θα ξαναδεί ποτέ τη Λυδία ο Αναγνωστόπουλος - Ελπίζω να μη βγει ποτέ από τη φυλακή

Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια. Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως στα 53 του χρόνια θα μπορεί να βρίσκεται εκτός φυλακής.

Παράλληλα το συμβούλιο θα αποφασίσει και σε πιο σωφρονιστικό κατάστημα θα κρατηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Αναγνωστόπουλος, αναμένεται να μεταφερθεί σε μία από τις ακόλουθες φυλακές:

  • Μαλανδρίνου
  • Δομοκού
  • Τρικάλων
  • Γρεβενών

Οπως σημειώθηκε οι φυλακές Δομοκού είναι υψίστης ασφαλείας και φιλοξενεί κρατούμενους με βαριές υποθέσεις, κυρίως τρομοκρατία, ενώ υπάρχουν και κατάδικοι που τους έχουν επιβληθεί ειδικά περιοριστικά μέτρα. Οι φυλακές Μαλανδρίνου, που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες καθώς είναι πιο κοντά στην Αθήνα σε σχέση με τις άλλες, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα αυστηρές.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η απόφαση

Η ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών καταδίκασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών σε ισόβια συν 11 έτη και 6 μήνες κάθειρξη, τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, την ψευδή κατάθεση και την ψευδή καταγγελία. Το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που είχε ζητήσει η υπεράσπιση του Αναγνωστόπουλου ενώ του επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA