ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/05/2022 12:35

Χαμόγελο του Παιδιού: Κόντρα on air Μιχαηλίδου - Γιαννόπουλου - «Δεν πρόκειται να κλείσει η δομή»

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, είχαβν αντιπαράθεση με αφορμή το νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών παιδικής προστασίας και το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στον σύλλογο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χαμόγελο του Παιδιού: Κόντρα on air Μιχαηλίδου - Γιαννόπουλου - «Δεν πρόκειται να κλείσει η δομή»
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Οι εξελίξεις και η απειλή να μπει λουκέτο στο «Χαμόγελο του παιδιού» έφεραν έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλο, που έκανε λόγω για «εμπάθεια με το Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ ανέφερε ως έχει ζητήσει να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Χαμόγελο του Παιδιού: Κύμα αντιδράσεων και συμπαράστασης για το μέλλον του

Το βράδυ της Τρίτης υπήρξε συνάντηση του Κώστα Γιαννόπουλου με την κ. Μιχαηλίδου και συνεργάτες της, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη. Ωστόσο το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Γιαννόπουλος παρενέβη σε τηλεοπτική συνέντευξη της υφυπουργού στον ΑΝΤ1 μιλώντας για τις προτάσεις που έχουν γίνει, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης. «Αποδεσμεύθηκα από αυτό που ζήτησε ο κ. Γεραπετρίτης, να απέχουμε από την δημοσιότητα, για να πω ότι έγιναν συναντήσεις με φορείς, χωρίς να κληθούμε εμείς, για να τα βάλουν με «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Να θυμίσω και να το πω έντονα, τις προτάσεις που έχουμε κάνει εμείς πολύ έγκαιρα. Έχουμε πει ότι γίνονται πολύ σωστές κινήσεις για την υιοθεσία και την αναδοχή, ως φορέας είμαστε από τους πρώτους που ενθαρρύνουμε την αναδοχή και την υιοθεσία. Δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ τα σχόλια μας αυτά στην διαβούλευση» ανέφερε αρχικά.

Video Loading...

Για να συνεχίσει λέγοντας πως «Πονάει αυτό το πράγμα που γίνεται. Έχετε μια εμπάθεια για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Στους διαδρόμους του Υπουργείου έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα. Στα λόγια που μιλάμε όλα είναι καλά, αλλά υπάρχει δαμόκλειος σπάθη για την λειτουργία μας», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή»

Η κ. Μιχαηλίδου απέκρουσε τις αιτιάσεις, λέγοντας «μην με κατηγορείτε για πράγματα που δεν ισχύουν», ενώ μετά από μια κόντρα για το ίδρυμα στην Καλλιθέα που έκλεισε προ λίγων μηνών, η Υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε «διαβεβαίωσα τον κ. Γιαννόπουλο και όλους τους Έλληνες πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία δομή. Έχει μια κουζίνα που είναι 15 τ.μ. και η απόφαση λέει 20 τ.μ. δεν θα κλείσετε, θα το δούμε. Έχει 4 μπάνια και η απόφαση λέει 5, θα το δούμε. Αν δεν θέλετε τους κανόνες είναι άλλο πράγμα».

Παρουσίασε παράλληλα έγγραφο με τέσσερα σχόλια που είχε κάνει η πλευρά του «Χαμόγελου» και που εν τέλει συμπεριλήφθηκαν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας δομών παιδικής προστασίας. Ο κ. Γιαννόπουλος αντέτεινε πως «δεν θα κλείσει, αλλά δεν μπορεί να αφήσουμε την «δαμόκλειο σπάθη». Αυτός είναι μεγαλύτερος καρκίνος από τον καρκίνο που έχω περάσει. Μόνο ο Πρωθυπουργός μπορεί να λύσει τον «γόρδιο δεσμό». Δεν θα φύγω από την ζωή αφήνοντας αυτήν την δαμόκλειο σπάθη. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η μόνη δομή που λειτουργεί 24 ώρες και έχει την αναγνώριση όλης της κοινωνίας, των Εισαγγελέων, όλων των αστυνομικών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ