ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/05/2022 22:38

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για φακελάκι - Τον διέγραψε ο Ζέρβας

Στη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή προχώρησε η δημοτική παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», μετά από αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα - Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος σε πρώτη φάση θα αναλάβει προσωπικά τα καθήκοντα που ασκούσε ο τέως αντιδήμαρχος, καθώς και την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη αντιδήμαρχος για φακελάκι - Τον διέγραψε ο Ζέρβας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Στη διαγραφή του Γιώργου Αβαρλή προχώρησε η δημοτική παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη», μετά από αίτημα του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Όπως έγινε γνωστό, ο δήμαρχος σε πρώτη φάση θα αναλάβει προσωπικά τα καθήκοντα που ασκούσε ο τέως αντιδήμαρχος, καθώς και την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα με αστραπές και βροντές - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι

Ο κ. Ζέρβας προχώρησε σε έκτακτη σύγκληση της δημοτικής ομάδας και ακολούθως της δημοτικής παράταξης με αφορμή τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση του Γιώργου Αβαρλή. Ζήτησε τη διαγραφή του από την παράταξη, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για μια απόφαση οδυνηρή, που όμως ηθικά και θεσμικά είναι η σωστή. Η πρόταση έγινε ομοφώνως αποδεκτή. Ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Αβαρλής συνελήφθη για εμπλοκή του σε υπόθεση με «φακελάκι» 2.000 ευρώ.

Video Loading...

Ο κ. Ζέρβας ενημέρωσε τα μέλη τόσο της δημοτικής ομάδας όσο και της παράταξης ότι η υπόθεση αφορά ένα καθαρά ιδιωτικό επαγγελματικό ζήτημα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τον Δήμο. Σημείωσε μάλιστα ότι μόλις ενημερώθηκε για το ζήτημα, ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος, όπως είπε ο δήμαρχος, πράγματι την υπέβαλε, αντιλαμβανόμενος πλήρως το αυτονόητο της ενέργειας και επιδεικνύοντας πολιτική ευθιξία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι η σημερινή εξέλιξη «μας θλίβει και μας εκπλήσσει όλους, αλλά πρέπει το μήνυμα που αποστέλλουμε σε όλα τα επίπεδα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: Μήνυμα μηδενικής ανοχής σε κάθε πράξη που ερευνάται ακόμα και εάν δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του Δήμου». «Για την υπόθεση αυτή τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση δικό μας χρέος είναι να υψώσουμε ένα τείχος προστασίας στους θεσμούς και στη δημόσια ζωή», είπε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Ζέρβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ