Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα που αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξέσπασε η κακοκαιρία, στην περιοχή Λειρί, στη Δίρφυ Ευβοίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για περιπατητή που έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στη Δίρφυ και επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Πολλά προβλήματα και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Κινητοποιήθηκαν δυνάμεις που βρήκαν το όχημά του και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τον ίδιο. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης στις έρευνες συμμετέχει, όπως αναφέρει το evima, και ένα ελικόπτερο μαζί με την ΕΜΑΚ, πυροσβεστική, εθελοντές και αστυνομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3 ο δήμαρχος Δυρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς σημείωσε πως «βάσει των στοιχείων του αυτοκινήτου του, πρόκειται για 36χρονο, κάτοικο Αθήνας». 

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 16 πυροσβέστες με 9 οχήματα, η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας-Διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ συνδρομή παρέχουν ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας, η ελληνική ομάδα διάσωσης, εθελοντές και η ΕΛΑΣ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Τα κύρια του χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς και οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Τα φαινόμενα έχουν περιοριστεί κυρίως στην Κρήτη. Οι βοριάδες που στο νοτιοδυτικό Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων έχουν ένταση ακόμα και 9 μποφόρ από το απόγευμα θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 25 βαθμούς. Ανεβαίνει η θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια την Παρασκευή. Λίγες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Αιγαίο.

 Το Σαββατοκύριακο ξανά ανοιξιάτικο και μάλιστα την Κυριακή και προς το καλοκαίρι καθώς η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς. Ο υδράργυρος θα παραμείνει πάνω από τους 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας. Στην Αττική συννεφιά οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικoί 6 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA