Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναβρασμός επικρατεί στο σχολείο του Μάκη στα Σεπόλια με τους γονείς μαθητών να καταγγέλλουν bullying από συγκεκριμένες ομάδες νεαρών και τους ίδιους να αρνούνται κάθε εμπλοκή στην αυτοκτονία του 14χρονου. Πάντως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, που βρέθηκε στο σχολείο του Μάκη στα Σεπόλια ήταν κατηγορηματικός: «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες για bullying, δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση»... 

Ερωτηθείς για το εάν η άγρια συμπλοκή μαθητών στο Άλσος Βεΐκου συνδέεται με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη, ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Μελετάμε, διερευνούμε όλες τις περιπτώσεις με ανθρώπους που ανέλαβαν τις προκαταρκτικές έρευνες». Όπως είπε, πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, που αν επιβεβαιωθούν, δεν θα υπάρξει «καμία μα καμία έκπτωση από το υπουργείο Παιδείας», που θέλει τόσο την αναβάθμιση του σχολείου, όσο και τη φροντίδα για την ψυχολογία και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

Πάντως, η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων ανηλίκων που συμμετείχε στην άγρια συμπλοκή στο Γαλάτσι κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στο Άλσος Βεΐκου, μίλησε για το περιστατικό, αλλά και για το bullying που γίνεται σχεδόν καθημερινά στο σχολείο. Όπως είπε στην ΕΡΤ1, «δεν έγινε τσακωμός με τα χέρια. Ένας τσακωμός μεταξύ εφήβων έγινε όταν ειπώθηκε "γιατί πειράζετε τα κορίτσια;". Δεν πρόλαβα να μιλήσω με το παιδί μου».

Η ίδια τόνισε ότι το παιδί της «ούτε έχει συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, ούτε έχει μαζί του μαχαίρια. Πώς γίνεται να έχει μαχαίρια, όταν πήγε στην εκδρομή, στο σχολείο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν είχαν τίποτα τα παιδιά». Όπως υποστήριξε, «σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι το παιδί μου έχει συλληφθεί. Μάλιστα πήρα τον διευθυντή για να ενημερωθώ. Έμαθα ότι το παιδί το είχαν στο κρατητήριο. Για ποιον λόγο το είχαν στο κρατητήριο;».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει bullying στο σχολείο, απάντησε «πάρα πολύ» και πρόσθεσε ότι «έχω δει εγώ ότι πολλά παιδιά χτυπιούνται άσχημα και έχω επέμβει εγώ και οι δάσκαλοι δεν κάνουν τίποτα. Μια φορά χτυπούσαν ένα αδύνατο παιδί τόσο άγρια που αν δεν επενέβαινε κάποιος, μπορεί και να πέθαινε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA