Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενόχλησή της για το ξεχασμένο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας που εντοπίστηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο εξέφρασε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Με δήλωση που έκανε στον Alpha η προφυλακισμένη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Ρούλα Πισπιρίγκου, άφησε ξανά αιχμές για τους γιατρούς του νοσοκομείου. «Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν κάπου πεταμένο ένα φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας. Είναι δυνατόν; Έχουν δώσει καταθέσεις, έχουν κάνει - υποτίθεται - έρευνες τόσο καιρό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν! Αυτό δεν είναι αμέλεια; Δεν είναι λάθος των γιατρών;», ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: Δύο άνδρες μπήκαν στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου - Βγήκαν με μαύρες σακούλες

Οι πληροφορίες θέλουν το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας να βρέθηκε τυχαία από παιδιάτρους μέσα σε ψυγείο του νοσοκομείου και όχι στο «μικροβιολογικό», γεγονός που προκαλεί εντύπωση. Είχε ληφθεί όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν εκεί πριν μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο. Το φιαλίδιο βρισκόταν τοποθετημένο σε ψυγείο που υπάρχει στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, και όχι στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο. Πρόκειται για ψυγείο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση διάφορων σκευασμάτων, γενικής χρήσης, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποιούν και οι γιατροί της κλινικής για να συντηρήσουν τα γεύματά τους.

Το αίμα που περιέχει το φιαλίδιο είχε ληφθεί από την άτυχη 9χρονη στις 8 Απριλίου 2021 για έναν τυπικό μικροβιολογικό έλεγχο, για τα επεισόδια σπασμών που ανέφερε η μητέρα κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δείγμα είχε κρατηθεί, ενώ σύμφωνα με το πρωτόκολλο, τα αντίστοιχα δείγματα απορρίπτονται σε χρόνο που δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες. Μετά την παράδοση της έκθεσης από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, στην 18η Ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, φαίνεται να ζητήθηκε να γίνει έρευνα στο νοσοκομείο προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχει οτιδήποτε μπορεί να φέρει γενετικό υλικό της Τζωρτζίνας. Λίγες ημέρες αργότερα, εντοπίστηκε το συγκεκριμένο φιαλίδιο, ξεχασμένο στο ψυγείο της Παιδιατρικής.

Το περιστατικό προκαλεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πώς βρέθηκε τόσον καιρό μετά και γιατί κανείς δεν το είχε αναζητήσει νωρίτερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA