Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την έξαρση του bullying μεταξύ ανηλίκων στα σχολεία μίλησε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, με το θέμα να απασχολεί την επικαιρότητα έπειτα από την αυτοκτονία του 14χρονου Μάκη, στο σπίτι του στον Κολωνό.

Διαβάστε ακόμη: Νέα Ερυθραία: Ανήλικοι απείλησαν μαθητές με ρέπλικα πιστόλι

«Έχω 32 χρόνια στην αστυνομία. Ένα από τα πρώτα θέματα που επιλήφθηκαν ήταν υπόθεση bullying, παιδιά που χτυπούσαν ένα συμμαθητή τους. Υπάρχουν συμμορίες ανηλίκων σε πολλές περιοχές στην Αττική. Το bullying είναι ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αστυνομικά μέσα, γιατί πραγματοποιείται ανάμεσα σε παιδιά», είπε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του MEGA και πρόσθεσε:

«Η εγκληματική συμπεριφορά εκτός σχολείων για εμένα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Έχουμε αύξηση στην παιδική εγκληματικότητα και αυτό είναι ανησυχητικό». Αναφερόμενος στην υπόθεση του 14χρονου, ο κ. Μπαλάσκας εξήγησε ότι «με την έρευνα που έχει κάνει η αστυνομία για τον 14χρονο προκύπτει ότι σαφώς δεχόταν bullying. Σε εμάς έχει αρχίσει να απομακρύνεται το σενάριο ότι η αυτοκτονία του 14χρονου ήταν απόρροια του bullying.

Η μητέρα του μας έχει παραδώσει και τον υπολογιστή του. Κοιτάμε σε ποιες πλατφόρμες και σε ποια παιχνίδια είχε μπει ο νεαρός. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών».

«Στο σχολείο ήξεραν για τον Μάκη»

Τη δική τους σημασία έχουν οι μαρτυρίες συμμαθητών του παιδιού, καθώς μία εξ αυτών αποκάλυψε πως ο Μάκης είχε ρωτήσει τον καλύτερό του φίλο, αν αυτοκτονούσε τι θα έκανε: «Ήταν πολύ κλειστό παιδί είναι η αλήθεια. Δεν έλεγε σε κανέναν τίποτα προσωπικό, απλά ήξερα από τα παιδιά από την τάξη του ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν στεναχωρημένος και είχε κάνει στον κολλητό του μια ερώτηση πριν κάτι μέρες αν αυτοκτονούσα τι θα έκανες;».

Γονείς μαθητών υποστηρίζουν ότι στο συγκεκριμένο σχολείο τα περιστατικά βίας ήταν σχεδόν καθημερινά: «Το σχολείο είναι αδιάφορο, ο διευθυντής είναι αδιάφορος όλα τα χρόνια. Δεν ήταν μόνο αυτή η χρονιά που έχουμε bullying, κάθε χρόνο έχουμε bullying. Ξέρανε και για το Μάκη», ανέφερε μητέρα του συμμαθητή του 14χρονου.

Η ίδια μιλώντας και στην κάμερα της ΕΡΤ για όσα γνωρίζει για την υπόθεση της αυτοκτονίας, τόνισε πως και η κόρη της μαθήτρια της Β' Γυμνασίου, στο ίδιο σχολείο έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, κάτι που είχε καταγγείλει και στο σχολείο! Όπως ανέφερε χτύπησαν, έβρισαν και βιντεοσκόπησαν παράνομα το παιδί της και στη συνέχεια το υλικό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να το δει όλο το σχολείο!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA