ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/05/2022 09:36

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η μελανιά που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα φέρνει νέες εξελίξεις

Οπως λένε ιατροδικαστικές πηγές η Πισπιρίγκου χορήγησε κεταμίνη και παράλληλα πίεσε με το χέρι της το πρόσωπο του παιδιού, με αποτέλεσμα την απόφραξη, όπως φέρεται να συνέβη και στα άλλα δύο παιδιά

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η μελανιά που εντοπίστηκε στην Τζωρτζίνα φέρνει νέες εξελίξεις
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Μυστήριο καλύπτει τις μελανιές που είδαν όσοι ήρθαν σε επαφή με τη σορό της μικρής Τζωρτζίνας, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς έγιναν. Συγκεκριμένα, το εύρημα αυτό που έγινε αντιληπτό από όλους όσοι αντίκρισαν τη σορό κατά την ημέρα της κηδείας και κυρίως από τον πατέρα της, Μάνο Δασκαλάκη, φέρνει στην επιφάνεια, σύμφωνα με τους ειδικούς το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε από την φερόμενη ως δολοφόνο της 9χρονης από την Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου ένας διπλός δολοφονικός μηχανισμός, δηλαδή η χορήγηση κεταμίνης και η ασφυξία.

Το ερώτημα το οποίο πλέον τίθεται είναι κατά πόσον το συγκεκριμένο σημάδι-μελανιά στο αριστερό μάγουλο του δολοφονημένου παιδιού, το οποίο αντίκρισαν άπαντες κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας, συνδέεται με τις πτωματικές υποστάσεις τις οποίες κατέγραψε στην ιατροδικαστική του έκθεση ο αρμόδιος ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης ή αφορά σε προθανάτια τραύματα τα οποία δεν καταγράφηκαν.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Μπαμ», η μελανιά βρισκόταν στο αριστερό μάγουλο της 9χρονης Τζωρτζίνας ενώ ανάλογο τραυματικό εύρημα περιγράφεται μεν στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη, ωστόσο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα στα οποία ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα κληθεί να απαντήσει στη 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουζιάνης διέγνωσε υποστάσεις κυανέρυθρης χροιάς που καταλαμβάνουν «το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, τη δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος».

Το πού βρίσκονται οι σχηματισθείσες υποστάσεις κυανέρυθρης χροιάς – στο αριστερό ημιμόριο του προσώπου, στο άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού και στη δεξιά παρειακή χώρα – κάνει ιατροδικαστές να λένε ότι «δεν είναι δυνατό αίμα να καθιζάνει στο πρόσωπο και παράλληλα στην οπίσθια πλευρά του σώματος. Επίσης δεν μπορεί να υποτεθεί ότι το παιδί τοποθετήθηκε σε θέση μπρούμητα, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα είχε πτωματικές υποτάσεις όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα». Συνεπώς, η ανεύρεση πτωματικών υποστάσεων σε όλη την αριστερή πλευρά του προσώπου αλλά και παράλληλα δεξιά, ενώ η σορός προφανώς και τοποθετήθηκε σε ύπτια θέση, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επικαλείται εξάλλου και ιατροδικαστικές πηγές που αναφέρουν ότι πιθανότατα σε αυτήν την περίπτωση «δεν έχουμε να κάνουμε με έναν θάνατο απλώς από φαρμακευτική δηλητηρίαση, αλλά το ενδεχόμενο της ασφυξίας παραμένει ανοικτό». Δηλαδή, όπως λένε, η κατηγορουμένη Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε φαρμακευτική/κατασταλτική ουσία (κεταμίνη) και παράλληλα πίεσε με το χέρι της το πρόσωπο του παιδιού, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, όπως φέρεται να συνέβη και στα άλλα δύο παιδιά, στη Μαλένα και την Ιριδα, υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται εισαγγελικά, με το πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα να αναμένεται τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.

Σε κάθε περίπτωση όμως το γεγονός ότι διαπιστωμένα πλέον, μέσω μαρτυριών, προκύπτει ότι και η Τζωρτζίνα είχε σημάδι-μελανιά στο αριστερό μάγουλο μεγιστοποιεί την πιθανότητα και στις τρεις περιπτώσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να έχει χρησιμοποιηθεί ένας συγκεκριμένος δολοφονικός μηχανισμός και συγκεκριμένα εκείνος της ασφυξίας. Ερευνητής που ασχολείται με την υπόθεση επισημαίνει ότι πλέον είναι πολύ πιθανόν «στην 9χρονη να έλαβε χώρα συνδυασμός χορήγησης κεταμίνης και παράλληλα απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ