Μενού
  • Α-
  • Α+

Να πείσει το Δικαστήριο ότι επρόκειτο για ιατρικό λάθος και ότι δεν είχε καμία ανθρωποκτόνο πρόθεση θα επιχειρήσει στο Εφετείο ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης ασθενούς του, τον Απρίλιο του 2017 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρωτόδικα ο γιατρός είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον φυλάκιση δύο ετών, καθώς είχε κριθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία, τελεσθείσα διά παραλείψεως, με ενδεχόμενο δόλο» και «περιύβριση νεκρού».

Διαβάστε ακόμη: Δικαστήρια Ευελπίδων: Εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ η μεταστέγασή τους στον Αρειο Πάγο

Δείγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει έδωσε τη Δευτέρα κατά την πρώτη μέρα της δίκης που διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης. Κληθείς να τοποθετηθεί επί της (βασικής) κατηγορίας ανέφερε: «Ήταν ένα τραγικό ιατρικό λάθος, για το οποίο λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν είχα καμία πρόθεση να την σκοτώσω».

Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας της θανούσας, η οποία, από το βήμα του μάρτυρα τόνισε ότι η κόρη της ήταν απολύτως υγιής: «Είχε όμως μεγάλο πρόβλημα με τους κιρσούς», πρόσθεσε και γι’ αυτό, όπως είπε, απευθύνθηκε σε γιατρό.

Η ίδια μάρτυρας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αρχικά την εξέτασε κάποιος άλλος γιατρός του Ιπποκρατείου, αλλά φαίνεται πως στη συνέχεια την ανέλαβε ο κατηγορούμενος, όταν πληροφορήθηκε για την υπόθεσή της και την αναζήτησε μέσω facebook. H διαδικασία διεκόπη για το πρωί της Τρίτης, οπότε θα συνεχιστεί με την εξέταση των υπολοίπων μαρτύρων, ανάμεσά στους οποίους είναι ο σύζυγος της 36χρονης και γιατροί.

Από το νοσοκομείο στο... γκρεμό 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η άτυχη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Αφού ο 43χρονος γιατρός την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου, της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία, σύμφωνα με όσα είχαν καταθέσει μάρτυρες στην πρωτόδικη δίκη, δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της.

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος, κατά την δικογραφία, μετέφερε τη νεκρή γυναίκα (χωρίς να γίνει αντιληπτός από το προσωπικό) στο αυτοκίνητό του, το οδήγησε στη Χαλκιδική και πέταξε το πτώμα της σε γκρεμό στην περιοχή Παλιούρι, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή τον θεώρησε ύποπτο, καθώς ήταν ο τελευταίος που εμφανιζόταν να έχει επικοινωνία μαζί της. Δεν ήταν -όμως- μόνο οι τηλεφωνικές επικοινωνίες που τον «πρόδωσαν», αλλά και το gps στη συσκευή του κινητού του τηλεφώνου, το οποίο αποτύπωνε όλη η διαδρομή που ακολούθησε από τη Θεσσαλονίκη προς τη Χαλκιδική, ενώ -επιπλέον- στο αυτοκίνητό του βρέθηκε βιολογικό υλικό της θανούσας.

«Ηταν προμελετημένο έγκλημα»

Για την υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης επιδίκασε στους συγγενείς της 36χρονης αποζημίωση ύψους 700.000 ευρώ, σύμφωνα με την συνήγορό τους. «Όταν η σύζυγός μου δολοφονήθηκε και τα τρία παιδιά μας ήταν ανήλικα. Σήμερα είμαστε στο δικαστήριο για να υποστηρίξουμε την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στον γιατρό. Η άποψη της οικογένειας είναι ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, με τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα να είναι συντριπτικά.

Χορηγήθηκαν ουσίες που δεν έπρεπε να δοθούν για αυτήν την επέμβαση και την οδήγησε έναν χώρο που σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Στη συνέχεια την φόρτωσε στο αυτοκίνητό του και την πέταξε 130 χιλιόμετρα μακριά, σε μία ορεινή και δύσβατη περιοχή, δίπλα σε σκουπιδότοπο για να μη γίνει ποτέ αντιληπτή από τις μυρωδιές. Όλα αυτά σε μία θεοσκότεινη νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπου ήταν αδύνατον να εντοπίσεις εκείνο το σημείο αν δεν το είχε από πριν προσημειωμένο», ανέφερε ο σύζυγος της 36χρονης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA