Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΟΕ – ΟΤΑ: 24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων

Ημέρα κινητοποίησης είναι η σημερινή για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αφού έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία. Σε ανακοίνωσή της καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση, στις 10:00, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24, πλ. Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο), όπως επίσης και στις πορείες διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσουν προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επιδιώξουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και με την ηγεσία της ΚΕΔΕ «καθιστώντας τους σαφές πώς η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί μείζον πρόβλημα όχι μόνο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους στους ΟΤΑ, που δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, αλλά και για την ελληνική κοινωνία γενικότερα, αφού ελλείψει προσωπικού γίνεται με καθυστέρηση η διεκπεραίωση των όποιων υποθέσεων».

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.), αλλά και η άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Το Παναττικό Συντονιστικό των Συμβασιούχων Covid OTA ζητά από την ΠΟΕ – ΟΤΕ, την ΑΔΕΔΥ και από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία «κλιμάκωση του αγώνα με άμεση προκήρυξη 48ωρης απεργίας ενάντια στις απολύσεις που ήδη έχουν ξεκινήσει». «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA