Μενού
  • Α-
  • Α+

Ζέστη, υγρασία και δυσφορία θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα. Αν, ωστόσο, οι μετεωρολόγοι πέσουν μέσα στις προβλέψεις τους, αυτό θα είναι μόνο η αρχή καθώς η πρώτη θερμή εισβολή είναι προ των πυλών, δεδομένου πως κάνουν λόγο για ένα μίνι καύσωνα που θα ξεκινήσει από αύριο και θα κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή και θα «εκτοξεύσει» τον υδράργυρο μέχρι και τους 37 βαθμούς Κελσίου (δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να φτάσει και τους 38)!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η πρώτη ισχυρή θερμή εισβολή αναμένεται τα επόμενα 24ωρα. Το αίτιο είναι οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τη σιβηρική χερσόνησο, κάτι που σημαίνει πως θα ανέβει η θερμοκρασία.

Οι πιο υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Χαρακτηριστικά, στον Έβρο θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 34 βαθμούς Κελσίου, προς την Πέλλα, Πιερία, Ημαθία, ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά στους 35 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Θεσσαλίας θα δούμε κοντά στους 36. Ο υδράργυρος αναμένεται να «αγγίξει» και τους 37 βαθμούς Κελσίου προς τη Βοιωτία και την Αργολίδα. Σε Δωδεκάνησα και Κρήτη η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Αυτός ο «μίνι» καύσωνας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, δε θα κρατήσει για πολύ, καθώς από το Σάββατο η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα και ίσως έρθουν ισχυρές καταιγίδες από τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 32, στην Ήπειρο από 10 έως 29 βαθμούς στη Θεσσαλία από 12 έως 34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 29 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3-4 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA