Μενού
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες για περιστατικά bullying στα σχολεία, με έναν πατέρα στη Θεσσαλονίκη να καταγγέλλει πως το παιδί του δέχθηκε μαχαιριές από άλλα παιδιά μέσα στο δημοτικό σχολείο. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο γιος του πέφτει εδώ και δύο χρόνια θύμα συστηματικού σχολικού εκφοβισμού. Σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού, ο γιος του δέχεται επιθέσεις από μία ομάδα περίπου 10 παιδιών, για τις οποίες έχει ενημερώσει πολλές φορές και τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Και συμπληρώνει ότι «αυτή η βια, προστατεύεται από τους καθηγητές του και τους γονείς συγκεκριμένων μαθητών».

«Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Εχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη», είπε.

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεται μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου. Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί», σημείωσε.

«Πήγε να παίξει και του επιτέθηκαν με φαλτσέτα»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο πατέρας του ανηλίκου καταγγέλλει ότι ο γιος του τα τελευταία χρόνια πέφτει καθημερινά θύμα bullying. «Δυόμιση, τρία χρόνια τώρα πέφτει συνέχεια θύμα bullying», αναφέρει ο πατέρας, με τους ανηλίκους μάλιστα να μη διστάζουν να μαχαιρώσουν τον γιο του για ένα παιχνίδι. «Το θέμα του bullying δεν σταματάει παρόλο που έχω έρθει σε επικοινωνία με το σχολείο και την πρωτοβάθμια. Κατά κύριο λόγο αντιμετωπίζει καθημερινό ξυλοδαρμό για λόγους αστείους, όπως ότι κούνησε την καρέκλα του ή γύρισε το κεφάλι του προς τα πίσω ή ότι πήγε να παίξει και δε θέλουν να παίζει».

«Μιλάμε για παιδιά τετάρτης, πέμπτης και έκτης δημοτικού», λέει ο αναστατωμένος πατέρας ο οποίος σημειώνει ότι ο γιος του όταν πέφτει θύμα επίθεσης, απαντά. «Όταν τον χτυπάνε, αντιδράει». Το αποκορύφωμα ήταν το μαχαίρωμα το οποίο του προκάλεσαν με φαλτσέτα «εντός του σχολικού χώρου, εκτός σχολικού ωραρίου». «Σε γενικές γραμμές είμαστε ήπιων τόνων, δε θέλουμε να προκαλούμε εντάσεις αλλά αυτό έχει και το όριό του. Όταν μας προκαλούν, αντιδράμε. Έχω κάνει τεράστια υπομονή, πολύωρες συζητήσεις με τη διοίκηση του σχολείου με μηδενικό αποτέλεσμα. Δε θα σταματήσω αν δεν σταματήσει η όλη κατάσταση», κατέληξε ο πατέρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA