ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/05/2022 14:33

Οξεία ηπατίτιδα: Δύο κρούσματα σε παιδιά 2 και 5 ετών - Τι λέει ο ΕΟΔΥ

Ποια είναι τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα δύο παιδιά που, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, πληρούν τα κριτήρια «πιθανών κρουσμάτων» οξείας ηπατίτιδας - Πώς είναι τώρα τα παιδιά στην υγεία τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Οξεία ηπατίτιδα: Δύο κρούσματα σε παιδιά 2 και 5 ετών - Τι λέει ο ΕΟΔΥ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Δύο νέα κρούσματα με οξεία ηπατίτιδα εντοπίστηκαν σε παιδιά, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

Διαβάστε ακόμη: ΕΟΔΥ: «Ενα κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα, ιάσιμη η νόσος»

Σύμφωνα με την 15νθήμερη ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας: «Στη χώρα μας, την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί δύο νέα περιστατικά παιδιών τα οποία πληρούν τα κριτήρια του "πιθανού κρούσματος" οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 5 ετών που παρουσίασε κοιλιακό άλγος χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή.

Το άλλο παιδί ηλικίας 2 ετών παρουσιάζει από διμήνου βαθμιαία αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο, χωρίς να συνυπάρχει συμπτωματολογία.

Το πρώτο παιδί νοσηλεύτηκε, βελτιώθηκε και εξήλθε σε άριστη κατάσταση. Το δεύτερο εισήχθη στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ευρύ διαγνωστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της αύξησης των ηπατικών ενζύμων. Ο έλεγχος απέβη αρνητικός και σε όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του το παιδί παρέμεινε σε άριστη κατάσταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΟΔΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ