Μενού
  • Α-
  • Α+

Με κομμένη την ανάσα η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί ένα ακόμα οικογενειακό δράμα αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή έναν άνδρα από τη Νορβηγία για τον οποίο εκτιμάται πως βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου γιου του μέσα από το σπίτι που έμενε με τη μαμά και τη γιαγιά του στην Κηφισιά.

Όλα ξεκίνησαν όταν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο 6χρονος Ράινερ βρισκόταν μέσα στο σπίτι με τη γιαγιά του περιμένοντας την μητέρα του να επιστρέψει. Κάποια στιγμή άκουσε θόρυβο και έτρεξε προς την πόρτα. Άνοιξε και τότε ένας άνδρας με κουκούλα και full face τον άρπαξε και τον επιβίβασε σε ένα λευκό βανάκι… Η γιαγιά σε κατάσταση σοκ αρχισε να καλέι σε βοήθεια. Από τότε η τύχη του αγνοείται, ενώ έχει εκδοθεί και Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Διαβάστε ακόμη: Θρίλερ με το κλειστό κινητό του πατέρα του 6χρονου Ράινερ που απήχθη στην Κηφισιά - Το σενάριο που φοβίζει τις Αρχές

Κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει τόσο το λευκό βαν με τα φιμέ τζάμια όσο και τις κινήσεις του δράστη της αρπαγής από τη στιγμή που φτάνει έξω από το σπίτι του 6χρονου. Το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ασφάλειας και εξετάζεται.

Σχεδόν σίγουρη η ύπαρξη συνεργού

Σύμφωνα με πληροφορίες το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου πριν από λίγες ημέρες. Το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την αρπαγή το εγκατέλειψαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα. Εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου, τότε θα πρέπει να υπήρχε συνεργός.

Αγωνία για τον Ράινερ και ο δικαστικός πόλεμος των γονιών

Η μητέρα κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το παιδί της να μιλήσει. «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές». Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τον Νορβηγό πατέρα του 6χρονου Ράινερ. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, αφού δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μητέρα του παιδιού, ενώ έχει κάνει έκκληση για επιστροφή του γιου της με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις της με τον πατέρα του παιδιού, η επικοινωνία με τον πρώην άνδρα της είναι ανέφικτη! Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται», είπε αρχικά ο δικηγόρος της μητέρας.

Για το εάν ο πατέρας έβλεπε το παιδί του τον τελευταίο χρόνο στη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων: «Ο πατέρας, ο παππούς του παιδιού και η ο σύζυγος της αδελφής του κ. Πέντερσεν κατά τη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων πέρσι, έμεναν στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς δίναμε στον πατέρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το παιδί του και σχεδόν τον παρακαλούσαμε να πηγαίνει στο σπίτι στην Κηφισιά για να το βλέπει. Εκείνος όμως, έθετε όρο να φύγει στο εξωτερικό μαζί με το παιδί του για να το δει. Ετσι, πέρασαν 8 μήνες που δεν είχε δει το παιδί του από δική του επιλογή. Δεν λέμε ότι δεν το αγαπούσε, αλλά οι επιλογές καθενός έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες κάθε ιστορίας».

Ο πατέρας του βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε ένας μαραθώνιος δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγο του για την επιμέλεια του παιδιού, ενώ έγιναν μηνύσεις και απο τις δύο πλευρές. Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω. Το 2020 η μητέρα μετέφερε παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα. Τότε ήταν που ο πατέρας άρχισε δικαστική διαμάχη από την οποία κέρδισε την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί. Ο ίδιος ο πατέρας στράφηκε μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και προς την ελληνική δικαιοσύνη, ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επικαλούμενος τη Σύμβαση της Χάγης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA