Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, τον οποίο απήγαγαν από το σπίτι της γιαγιάς του στην Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης (24/5). Ο 6χρονος μπορεί να είναι ήδη εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο. 

Διαβάστε ακόμη: Αρπαγή στην Κηφισιά: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον συνεργό του πατέρα του 6χρονου Ράινερ

«Αν δεν είναι έτοιμοι στο αεροδρόμιο να δουν, να προσέχουν κάθε παιδί που περνάει, ενδεχομένως να έχει φύγει», είπε στον ΣΚΑΙ, και ενημέρωσε ότι το Χαμόγελο του Παιδιού έχει κινητοποιήσει διαδικασίες εύρεσης του 6χρονου στη Νορβηγία, σε συνεργασία με το Missing Children Europe. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως η διαφορά της συγκεκριμένης αρπαγής με άλλες τέτοιες υποθέσεις, είναι ότι έγινε μέσα από μια «μαφιόζικη διαδικασία», με έναν άνθρωπο να εισβάλλει μέσα στο σπίτι και να παίρνει το παιδί από τη γιαγιά του.

«Λέμε πως είναι ο πατέρας αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος», τόνισε και διευκρίνισε ότι «δεν είναι να πάμε με το μέρος του ενός γονιού ή του άλλου» αλλά το ενδιαφέρον είναι να βρεθεί το παιδί. «Ένα παιδί που αρπάζεται με τέτοιο τρόπο, μες την ψυχούλα του υπάρχουν πολλά προβλήματα. Φεύγει από την ασφάλεια του σπιτιού του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν: Η έκκληση της μητέρας

Στο μεταξύ, η μητέρα του παιδιού, ενώ έχει κάνει έκκληση για επιστροφή του γιου της με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις της με τον πατέρα, η επικοινωνία με τον πρώην άνδρα της είναι ανέφικτη. Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται».

Μάλιστα, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή, η πλευρά της μητέρας προσπαθεί να επικοινωνήσει όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και με τη νομική υπηρεσία που εκπροσωπεί τον πατέρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νορβηγία, αλλά χωρίς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα: «Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Ελληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης». 

Η καταδρομική επιχείρηση

Σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος με βάση της αστυνομικές έρευνες είναι ο νο1 ύποπτος για την αρπαγή του παιδιού, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ευτυχώς, η συμβολή της οργάνωσης ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'', αλλά και η άμεση ενεργοποίηση της  αστυνομίας έχουν περιορίσει τον χρόνο πιθανής διαφυγής του στο εξωτερικό, χωρίς όμως, να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να τα έχει καταφέρει και αυτή τη στιγμή ο ίδιος να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Αλλωστε πέρα από τα αεροδρόμια, τα σύνορα και τα λιμάνια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφυγής από θάλασσα και αυτό είναι ένα σενάριο που μας φοβίζει». 

Τέλος, ως προς τον τρόπο δράσης για την αρπαγή του 6χρονου παιδιού, ο δικηγόρος της μητέρας ανέφερε πως «...ήταν μια πραγματικά καταδρομική επιχείρηση! Μια καλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη αρπαγή που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και τακτικές που παραπέμπουν σε παράνομες πράξεις. Ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν ακριβώς πόση ώρα θα απουσίαζε η μητέρα από το σπίτι και είμαστε βέβαιοι ότι θα εισέβαλαν σε αυτό ακόμη και αν δεν άνοιγε η γιαγιά του την πόρτα όταν άκουσε τους περίεργους θορύβους. Αλλωστε ακόμη και η μίσθωση και η εγκατάλειψη του οχήματος δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο». 

Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς

Στο μεταξύ, η μητέρα, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές. «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε η ίδια. Αίσθηση προκαλεί ένα δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας nettavisen, σύμφωνα με το οποίο ότι ο πατέρας βρίσκεται περίπου δύο μήνες στη χώρα μας και κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία, όπου και το φρόντιζε ο ίδιος από όταν χώρισαν. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι το 2020 η μητέρα μετέφερε παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Τότε ήταν που ο πατέρας άρχισε δικαστική διαμάχη από την οποία κέρδισε την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί. Ο ίδιος ο πατέρας στράφηκε μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και προς την ελληνική δικαιοσύνη, ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επικαλούμενος τη Σύμβαση της Χάγης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA