Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 6χρονος Ράινερ, για τον οποίο σήμανε συναγερμός και από το Amber Alert - μετά την αρπαγή του από κουκουλοφόρο στην Κηφισιά, βρίσκεται τελικά με τον πατέρα του στη Νορβηγία. Οι αστυνομικοί θεωρούσαν από την αρχή της εξαφάνισης του μικρού Ράινερ ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ο πατέρας, ο οποίος είχε δικαστική διαμάχη για το παιδί με την πρώην σύζυγό του. Και τελικά επιβεβαιώθηκαν, αφού η νομική πλευρά του Νορβηγού πατέρα επικοινώνησε με τον δικηγόρο της μητέρας, ενημερώνοντάς τον ότι ο μικρός Ράινερ είναι ασφαλής μαζί του στο Οσλο. 

Ο Νορβηγός πατέρας που φέρεται να ήταν το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην αρπαγή του 6χρονου Ράινερ, πήγε με το παιδί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και πέταξε για την Κοπεγχάγη σαν... κύριος. Στην ουσία, ταξίδεψε με το παιδί οδικώς από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και το πρωί της Πέμπτης (26/5) και παρότι είχε ενεργοποιηθεί το amber alert, μπήκε στο αεροπλάνο, μαζί με τον 6χρονο γιο του και ταξίδεψε για τη Δανία.

Διαβάστε ακόμη: Αρπαγή στην Κηφισιά: Βρέθηκε ο 6χρονος Ράινερ - Στη Νορβηγία μέσω Θεσσαλονίκης

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αναχώρησαν για την Κοπεγχάγη καθώς δεν υπήρχε βραδινή πτήση. Στη συνέχεια από την πόλη της Δανίας ταξίδεψαν για τη Νορβηγία και το Οσλο όπου φέρεται να βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Οπως είναι φυσικό εγείρονται ερωτήματα για το πώς κατάφερε να βγει από την Ελλάδα και να ταξιδέψει σε τρίτη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης δεν έφτασε ποτέ το σήμα αναζητήσεων από την αστυνομία. Οι Αρχές του αεροδρομίου δηλαδή δεν είχαν ενημερωθεί επίσημα πως ο 6χρονος αναζητείται, τη στιγμή μάλιστα που είχε εκδοθεί και amber alert για τον εντοπισμό του. Ετσι κατάφερε να περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και να επιβιβαστεί κανονικά στο αεροσκάφος ταξιδεύοντας εκτός Ελλάδας, στη Δανία.

Εξάλλου, η αστυνομία έχει βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο, όπου φαίνεται ο πατέρας του 6χρονου μαζί με ένα μικρό παιδί, ενισχύοντας ουσιαστικά το γεγονός πως όντως πατέρας και γιος βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Η αρπαγή με το λευκό βαν

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν απήχθη από το σπίτι που έμενε στην Κηφισιά την Τρίτη με τη γιαγιά του μικρού να αναφέρει πως ένας άνδρας με κουκούλα τον άρπαξε και τον επιβίβασε σε ένα λευκό βανάκι. Η γιαγιά σε κατάσταση σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει τόσο το λευκό βαν με τα φιμέ τζάμια όσο και τις κινήσεις του δράστη της αρπαγής από τη στιγμή που φτάνει έξω από το σπίτι του 6χρονου. Το υλικό από κάμερες που δείχνει την πορεία του αυτοκινήτου, που φέρεται να νοικιάστηκε πρόσφατα από εταιρία στη Λ. Συγγρού, εξετάζεται από τις αρχές. Σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια των δικηγόρων στην Ελλάδα μία επιστολή μέσω email που ανέφερε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο Οσλο. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να αποσυρθεί το amber alert, κάτι όμως που μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από σχετική εντολή εισαγγελέα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA