Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ, για τον οποίο έχει εκδοθεί Amber Alert μετά την αρπαγή του από το σπίτι όπου διέμενε με την μητέρα του, στην Κηφισιά. Το παιδί απήγαγε ο πατέρας και ο θείος του και διέφυγαν αεροπορικώς προς την Δανία από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Από τη Δανία έφτασαν στη Νορβηγία. 

Διαβάστε ακόμηΑρπαγή 6χρονου Ράινερ: Πώς έφτασε σώος στη Νορβηγία - Η «γκάφα» των Αρχών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ο 6χρονος Ράινερ, για τον οποίο εκδόθηκε Amber Alert, μετά την αρπαγή του από το σπίτι, όπου διέμενε στην Κηφισιά βρίσκεται στη Ρουμανία. Τον 6χρονο Ράινερ άρπαξε από το σπίτι στην Κηφισιά ο πατέρας του μαζί με έναν συνεργό, ο οποίος φέρεται να είναι μέλος της οικογένειας του Νορβηγού. Ο πατέρας του Ράινερ μαζί με τον 6χρονο πέταξαν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Κοπεγχάγη, με τους αστυνομικούς να μην έχουν στείλει σήμα στο αεροδρόμιο για τον πατέρα. Οι αστυνομικοί, πάντως, έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας για να δουν πώς έδρασε ο Νορβηγός, ο οποίος ήταν σε δικαστικη διαμάχη με τη μητέρα για την τελική επιμέλεια του παιδιού. 

Την ίδια ώρα η θεία της μητέρας του 6χρονου Ράινερ που έπεσε θύμα αρπαγής από την Κηφισιά, μίλησε για τις στιγμές της απαγωγής του εγγονού της. «Ενημερωθήκαμε εγκαίρως από τον δικηγόρο, ότι υπήρξε αυτή η εξέλιξη και το παιδί λένε ότι βρίσκεται στη Νορβηγία. Είναι ενημέρωση που έχει έρθει από τη Νορβηγία, δηλαδή από την πλευρά των απαγωγέων. Αυτή η πληροφορία δεν έχει εξακριβωθεί είναι απλά μια ενημέρωση των απαγωγέων, των εγκληματιών που έκαναν την αρπαγή του παιδιού, με μαφιόζικο τρόπο και είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξακριβωθεί. Άρα όλες οι εκκλήσεις που κάνει η πλευρά των απαγωγέων για να κατέβει το amber alert, προφανώς και δεν πρέπει να εισακουστούν αυτή τη στιγμή γιατί αυτό δεν ξέρουμε αν είναι μια παραπλάνηση και το παιδί μπορεί να βρίσκεται ακόμα εδώ».

Μάλιστα, συμπληρώνει: «Επίσης για να εξακριβωθεί πρέπει να έχουμε μια επίσημη ενημέρωση από τις νορβηγικές αρχές αλλά και από τις αρχές στην Ελλάδα για να μας πουν πώς έγινε αυτό και αν τελικά ισχύει, δηλαδή πώς τελικά διέφυγε το παιδί. Αν ισχύει, υπάρχουν ευθύνες. Εγώ προσωπικά στα πρώτα 40′ λεπτά που το έμαθα ήμουνα στο αεροδρόμιο και επικοινωνούσα με τον αστυνομικό υπηρεσίας του αεροδρομίου για να δω εάν έχει δοθεί το όνομα, γιατί υποψιαζόμασταν ότι μπορεί να είναι ο πατέρας. Το σήμα δόθηκε μετά τις 12 το βράδυ. Υπήρχε μια πτήση στις 11:10 για Όσλο που θέλουμε να δούμε πώς έφυγε το παιδί, θέλουμε να ξέρουμε αν είναι αυτοί πότε ήρθαν γιατί έναν χρόνο δεν ήταν εδώ, όσο ήταν εδώ ζητούσαν να δουν το παιδί και είχαμε μια επικοινωνία. Μετά υποθέσαμε ότι είχαν φύγει για Νορβηγία. Η μητέρα του παιδιού είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο Νορβηγός πατέρας έφτασε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον Ράινερ οδικώς, καθώς εντοπίστηκε το σήμα από το κινητό του θείου του παιδιού στην περιοχή Καλλιθέα κοντά στην Λαμία. Μάλιστα, και το σήμα του πατέρα εντοπίστηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και θείος ταξίδεψαν από τη Θεσσαλονίκη με τα δικά τους διαβατήρια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πατέρας και θείος χρησιμοποίησαν άλλο αυτοκίνητο για να διαφύγουν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. 

Το χρονικό της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ στην Κηφισιά 

Ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν απήχθη από το σπίτι που έμενε στην Κηφισιά την Τρίτη με τη γιαγιά του μικρού να αναφέρει πως ένας άνδρας με κουκούλα τον άρπαξε και τον επιβίβασε σε ένα λευκό βανάκι. Η γιαγιά σε κατάσταση σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Κάμερα ασφαλείας γειτονικού σπιτιού έχει καταγράψει τόσο το λευκό βαν με τα φιμέ τζάμια όσο και τις κινήσεις του δράστη της αρπαγής από τη στιγμή που φτάνει έξω από το σπίτι του 6χρονου. Το υλικό από κάμερες που δείχνει την πορεία του αυτοκινήτου, που φέρεται να νοικιάστηκε πρόσφατα από εταιρία στη Λ. Συγγρού, εξετάζεται από τις αρχές. Σήμερα το πρωί έφτασε στα χέρια των δικηγόρων στην Ελλάδα μία επιστολή μέσω email που ανέφερε πως το παιδί είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο Οσλο. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Χαμόγελο του Παιδιού, ώστε να αποσυρθεί το amber alert, κάτι όμως που μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από σχετική εντολή εισαγγελέα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA