Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του 5χρονου κοριτσιού που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά και σώθηκε από βέβαιο πνιγμό, χάρη στην έγκαιρη δράση των λιμενικών που βούτηξαν και το έβγαλαν από τη θάλασσα, όπου βούλιαζε μη γνωρίζοντας μπάνιο. Συγκεκριμένα η μητέρα του κοριτσιού που είχε συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου, είχε μπει στην εισαγγελία Πειραιά από τις 1.45 και βγήκε περίπου στις  5 με τον εισαγγελέα να της επιβάλλει ένα έτος φυλάκισης με τριετή αναστολή. Η 37χρονη οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου και θα εκτίσει έναν μήνα της ποινής.

Διαβάστε ακόμη: Αρπαγή στην Κηφισιά: Με ψεύτικο όνομα και καμουφλάζ ταξίδεψε ο Ράινερ στη Νορβηγία - Η εμπλοκή τρίτου ατόμου

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για την 5χρονη 

Στο μεταξύ, σε αρκετά καλή κατάσταση είναι η 5χρονη που έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά και παραλίγο να πνιγεί. Η 5χρονη νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο. «Πήγε στο λιμάνι, στα λάστιχα και έπαιζε με το πόδι της, γλίστρησε με το πόδι της και έπεσε μέσα. Δευτερόλεπτα ήταν εκεί, και δεν ήμουν και εγώ εκεί και έπεσε το παιδί μέσα. Μετά το καταλάβαμε, γιατί όταν έπεσε το κορίτσι μέσα έφευγε το καράβι. Και αυτοί από πάνω από το καράβι φώναζαν "το μικρό κορίτσι έπεσε μέσα στη θάλασσα"», ανέφερε ο πατέρας της 5χρονης για το ατύχημα που λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή. 

Μάλιστα, ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε πρώτος ότι η 5χρονη έπεσε στη θάλασσα και έσωσε το παιδί ήταν ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος», Απόστολος Λαζαρίδης, ο οποίος ενημέρωσε τους λιμενικούς που κατάφεραν να βγάλουν το κορίτσι από το νερό. «Είδα το κοριτσάκι μόνο του στην θάλασσα… πνιγόταν. Ήταν σε απόσταση 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στην θάλασσα, ενημέρωσα τις Αρχές. Ευτυχώς ήρθαν άμεσα οι Αρχές» είπε στην ΕΡΤ ο πλοίαρχος και συμπλήρωσε πως «Ήταν κοντά στο λιμάνι, δεν ήξερε να κολυμπάει το παιδί… Εγώ είδα τα χεράκια του μόνο…».

«Είδα τα χεράκια της, δεν ήξερε κολύμπι»  

Στις συγκλονιστικές στιγμές όταν και είδε το πεντάχρονο κορίτσι να πέφτει στη θάλασσα, στο Λιμάνι του Πειραιά, αναφέρθηκε ο άνθρωπος που αντιλήφθηκε πρώτος το ατύχημα και ουσιαστικά έσωσε το παιδί. Ο πλοίαρχος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αγ. Νεκτάριος», Απόστολος Λαζαρίδης, τόνισε πως άνδρες του λιμενικού έπεσαν πρώτοι στο νερό και κατάφεραν να βγάλουν έξω το κορίτσι που δεν ήξερε κολύμπι.

Είδα το κοριτσάκι μόνο του στην θάλασσα… πνιγόταν. Ήταν σε απόσταση 60 μέτρων από το πλοίο μου. Ήμουν έτοιμος να πηδήξω στην θάλασσα, ενημέρωσα τις Αρχές. Ευτυχώς ήρθαν άμεσα οι Αρχές» είπε στην ΕΡΤ ο πλοίαρχος και συμπλήρωσε πως  «Ήταν κοντά στο λιμάνι, δεν ήξερε να κολυμπάει το παιδί… Εγώ είδα τα χεράκια του μόνο…».

Αμεσα, στελέχη του λιμενικού έπεσαν στο νερό και κατάφεραν να ανασύρουν το παιδί πριν να είναι αργά. Μάλιστα του παρείχαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (CARPA), επί 7 λεπτά, με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεών της. Η οικογένεια της ήταν περίπου 150 μέτρα μακριά από την προβλήτα και δεν κατάλαβε ότι το παιδί τους είχε πέσει στη θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι (25/5) με το μικρό κορίτσι να πέφτει για άγνωστη αιτία στο νερό και να χάνει τις αισθήσεις του. Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 37χρονη μητέρα της μικρής για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA