Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του επιβεβαίωση ότι ο γιος του είναι ασφαλής, καλά στην υγεία του, αλλά και ευτυχισμένος στη Νορβηγία, έστειλε στα ελληνικά ΜΜΕ, ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, όπου μάλιστα σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται το παιδί χαμογελαστό και φανερά σε εύθυμη διάθεση. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που έπαιξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, το παιδί, το οποίο άρπαξε κουκουλοφόρος από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του και τη γιαγιά του στην Κηφισιά, είναι σε καλή κατάσταση κάτι που φαίνεται και από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που προβλήθηκαν.

Διαβάστε ακόμη: Αρπαγή Ράινερ στην Κηφισιά: Καρέ-καρέ πώς ο πατέρας τον έβγαλε από την Ελλάδα - Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ

Πίσω από αυτήν την ενέργεια βρίσκεται ο πατέρας του παιδιού, όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω επιστολής του στον συνήγορο της μητέρας. Μάλιστα, ο Νορβηγός δικηγόρος του καταγγέλλει τη μητέρα για αρπαγή. Ο ίδιος ο πατέρας έδωσε στο Star φωτογραφικά ντοκουμέντα με τον Ράινερ από τη Νορβηγία.

«Επανενώθηκε με τον πατέρα και τους φίλους του» 

Ο πατέρας του εξάχρονου υποστηρίζει πως οι φωτογραφίες αυτές είναι των τελευταίων δύο ημερών και ότι ο μικρός είναι «ευτυχισμένος» στη Νορβηγία, με το αγοράκι να φωτογραφίζεται στη διάρκεια του ταξιδιού προς τη Νορβηγία και να χαμογελάει στον πατέρα του, ενώ σε ένα άλλο στιγμιότυπο ο μικρός Ράινερ παίζει με τα ξαδέρφια του. «Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δύο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του πατέρα που μίλησε στο Star, ο εξάχρονος βρίσκεται ήδη στην Νορβηγία από χθες το απόγευμα. Όπως ενημέρωσε με επιστολή τον δικηγόρο της μητέρας: «Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής». Σημειώνεται, πάντως, πως η γιαγιά και η θεία του παιδιού υποστηρίζουν πως ο άνδρας που εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το παιδί δεν ήταν ο πατέρας, καθώς αντιμετωπίζει κινητικό πρόβλημα και θα τον αναγνώριζαν, αλλά ούτε και συγγενικό του πρόσωπο.

Το πλαστό διαβατήριο και το όνομα που τον «έβγαλε» στη Νορβηγία

Σημειώνεται πως το διαβατήριο του 6χρονου είναι στα χέρια της μητέρας και, σύμφωνα με πληροφορίες από το Star, ο πατέρας μαζί με συγγενικό του πρόσωπο έβγαλαν το παιδί από την Ελλάδα με άλλο όνομα. «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι», ήταν τα στοιχεία στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ράινερ.  Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της, η μητέρα του 6χρονου, μέσω του δικηγόρου της, αμφισβητεί ότι ο γιος της έχει διαφύγει στο εξωτερικό δίχως να γίνει κάτι τέτοιο αντιληπτό από τις ελληνικές αρχές, ενώ παράλληλα εξαπολύει κατηγορίες για μαφιόζικη επιχείρηση για την αρπαγή του Ράινερ, αφού, όπως αναφέρει, ο πατέρας του δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, λόγω των κινητικών του προβλημάτων. Επίσης, συγκλονιστική είναι η περιγραφή της προγιαγιάς του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν που απήχθη μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά. «Το μόνο που μπόρεσα εγώ να καταλάβω ότι έκατσε αριστερά, Το παιδί δεν ξέρω πού μπήκε. Αν υπήρχαν και άλλοι μέσα. Ήτανε μία μαφιόζικη αρπαγή», δήλωσε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA