Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ημέρα γεμάτη ένταση και επεισόδια, ολοκληρώθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης με την Ελληνική Αστυνομία να ανακοινώνει πως από τα επεισόδια που προκλήθηκαν μετά την πορεία των φοιτητών τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ έγιναν 9 προσαγωγές από τις οποίες οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Νωρίτερα, φοιτητές από αριστερές παρατάξεις και αναρχικές συλλογικότητες, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταστολή της πρωινής συγκέντρωσης μέσα στο ΑΠΘ αλλά και γενικότερα την παρουσία της ΕΛΑΣ μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων.

Σύντομα η ένταση αυξήθηκε επικίνδυνα με ομάδες ατόμων να επιτίθενται με πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς οι οποίοι «απάντησαν» με χρήση χημικών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Επεισόδια σημειώθηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του πανεπιστημιακού campus. Στο σημείο έφτασε και ο «Αίαντας» το ειδικό τεθωρακισμένο όχημα της Αστυνομίας που εκτοξεύει νερό με πίεση, προκειμένου η αστυνομία να απωθήσει τους επιτιθέμενους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA