Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως καταδικάστηκαν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη, χήρα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ελβετίας, ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων (481.000 ευρώ).

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε η Βίκυ Σταμάτη (με εξαγοράσιμη ποινή) αφορά ασφαλιστήριο της ελβετικής εταιρείας Zurich Lebensversicherungs Gesellschaft AG που είχε συνάψει το Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταβάλλοντας το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην εταιρεία με επιταγή της τράπεζας Credit Lyonnais Suisse S.A. Μέσω του συμβολαίου αυτού, ο Νίκος Ζήγρας εισέπραξε ετήσια σύνταξη 33.147,60 ελβετικών φράγκων και η Βίκυ Σταμάτη 30,167,60 ελβετικά φράγκα. Ο πρώτος φέρεται να έλαβε έπειτα από συμφωνία με την εταιρεία και μετά τη λύση του συμβολαίου το υπόλοιπο της αξίας του που υπολογίζεται σε 359.060.40 ελβετικά φράγκα. Συνολικά και στους τρεις αποδίδεται ότι εισέπραξαν από κοινού 773.989,20 ελβετικά φράγκα τα οποία «ξέπλυναν» μέσω της εν λόγω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ το ποσό αυτό προέρχεται από δωροδοκία του πρώην υπουργού.

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τόσο ο Ν. Ζήγρας όσο και η Βίκυ Σταμάτη είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών ενώ τους είχε επιβληθεί χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ στον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι ίδιες ποινές είχαν επιβληθεί και στον εκλιπόντα πρώην υπουργό, το δικαστήριο όμως, και στους τρεις, είχε χορηγήσει ανασταλτικό στην έφεση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA