Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο 6χρονος Ράινερ βρίσκεται με τον πατέρα του στη Νορβηγία, μετά την αρπαγή του από το σπίτι όπου ζούσε με τη μητέρα του στην Κηφισιά, οι διαζευγμένοι γονείς του εξαπολύουν εκατέρωθεν πυρά.  Από τη μία η μητέρα υποστηρίζει - μέσω συνέντευξής της στο T-Live στον Alpha ότι «ο πρώην άντρας μου χτυπούσε το παιδί και με απείλησε με μαχαίρι μπροστά του», κάτι που, όπως λέει, την έκανε να ζητήσει διαζύγιο ενώ ο πατέρας του παιδιού, μιλώντας στο Live News, χαρακτηρίζει ως «ψευδείς» τις κατηγορίες εναντίον του. 

«Ο γιος μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του»

Για πρώτη φορά ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ έλυσε τη σιωπή του και μίλησε στο LIVE NEWS. «Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος που ο γιος μου είναι και πάλι μαζί μου ασφαλής σχεδόν 2 χρόνια μετά την αρπαγή του», αναφέρει ο πατέρας του 6χρονου, Ρίκι Πέντερσον. Ο Ρίκι Πέντερσον, έχοντας στην αγκαλιά του τον μικρό Ράινερ στο σπίτι τους στη Νορβηγία, κατανοεί, όπως λέει, την απογοήτευση της μητέρας αλλά αδυνατεί να κατανοήσει τις «ψευδείς», όπως υποστηρίζει, κατηγορίες εναντίον του.

«Καταλαβαίνω πως η μητέρα νιώθει απογοητευμένη αλλά δεν κατανοώ γιατί εξαπολύει ψευδείς κατηγορίες εναντίον μου», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ. «Συνεπώς, απλά λέει ότι όλα είναι ψέματα και - αν αυτά ήταν έστω σέ έναν βαθμό αληθινά - τότε θα είχε την απόλυτη ευκαιρία να καταθέσει αυτές τις κατηγορίες στην εκδίκαση της επιμέλειας του τέκνου», δήλωσε ο δικηγόρος του πατέρα. Ο Νορβηγός δικηγόρος του Ρίκι Πέντερσον, περιέγραψε πώς είναι σήμερα ο μικρός Ράινερ: «Χτες συναντήθηκε με τα ξαδέλφια του. Είναι ίδιας ηλικίας, έπαιξαν μαζί και είναι κάπως παράξενο διότι ήταν σαν να μην υπήρξαν αυτά τα δύο χρόνια απουσίας. Επανασυνδέθηκαν αμέσως λες και έπαιζαν μαζί και την προηγούμενη μέρα», πρόσθεσε ο δικηγόρος. Σήμερα ο μικρός Ράινερ υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις με τον πατέρα να ισχυρίζεται ότι το παιδί του δεν τρεφόταν καλά στην Ελλάδα: «Το παιδί είναι με τον πατέρα στους γιατρούς για να κάνει ένα γενικό τσεκ απ γιατί υπάρχουν υποψίες πως δεν τρεφόταν καλά», ανέφερε ο δικηγόρος.

Θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον πατέρα;

Ο μικρός Ράινερ βρίσκεται πλέον στην Νορβηγία εκεί όπου ζει ο πατέρας του. Το γεγονός πως διέπραξε αρπαγή ανηλίκου στην Ελλάδα μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο και με ένα ένταλμα σύλληψης; «Αν η μητέρα υποβάλλει μήνυση κατά του πατέρα για αρπαγή ανηλίκου θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 έτη», επισημαίνει μιλώντας στο Live News η ποινικολόγος, Ιφιγένεια Βασιλοπούλου.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η μητέρα του 6χρονου, σε βάρος της οποίας έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και αν επιχειρήσει να βγει εκτός Ελλάδος μπορεί να συλληφθεί. «Στη Νορβηγία με δικαστική απόφαση μου απαγορεύουν να έχω οποιαδήποτε επικοινωνία με το παιδί ενώ υπάρχει ένταλμα σύλληψης. Παρόλα αυτά ο πρώην σύζυγός μου δηλώνει ευθαρσώς με τον δικηγόρο του πως "η μητέρα είναι ευπρόσδεκτη να έρθει όποτε θέλει να δει το παιδί"» αναφέρει η μητέρα του 6χρονου. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων σε Ελλάδα και Νορβηγία κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση στην υπόθεση του Ράινερ καθώς στην μεν Αθήνα η μητέρα έχει κερδίσει την κηδεμονία του παιδιού εν αντιθέσει με το Όσλο όπου την αποκλειστική επιμέλεια την έχει ο πατέρας του, Ρίκι Πέντερσον.

Μητέρα Ράινερ: «Τον χτυπούσε ο πρώην άντρας μου»

Τη σιωπή της έσπασε και η μητέρα του 6χρονου Ράινερ, κατηγορώντας ακόμη και για κακοποίηση του παιδιού τον πρώην σύζυγό της. Η μητέρα του 6χρονου, μιλώντας στο T-Live και την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, δίνει τη δική της εκδοχή για τους λόγους που χώρισε με τον σύζυγό της, καταγγέλλοντας, μάλιστα, ότι ο Νορβηγός πρώην σύζυγός της την χτύπησε, χτυπούσε τον 6χρονο και είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να την απειλήσει με μαχαίρι μπροστά στον Ράινερ. 

«Με απείλησε με μαχαίρι μπροστά στον Ράινερ το 2018. Τότε συνειδητοποίησα ότι πρέπει να χωρίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του 6χρονου Ράινερ, τονίζοντας ότι ο Νορβηγός σύζυγός της - προτού πάρουν διαζύγιο - την απειλούσε πως θα της κάνει τη ζωή... κόλαση, αν χωρίσουν ή αν μιλήσει σε κάποιον για τις απειλές και τους ξυλοδαρμούς. Η μητέρα του 6χρονου Ράινερ ανέφερε ακόμη ότι ο Νορβηγός ήθελε να ξαναφτιάξει τη σχέση του μαζί της, εκβιάζοντάς την όμως. «Μου ζήτησε τουλάχιστον τρεις φορές συγγνώμη. Γύρισα κάποιες φορές μετά από εκβιασμούς, γιατί φοβήθηκα. Ημουν μόνη στη Νορβηγία», λέει.

Μάλιστα, υποστηρίζει στη συνέντευξή της ότι δεν γνώριζε τίποτα για το δικαστήριο στη Νορβηγία. «Με είχε κατηγορήσει για απαγωγή του παιδιού. Δεν έλαβα ούτε ενημέρωση για τα δικαστήρια στη Νορβηγία», σημείωσε, τονίζοντας ότι μόλις το έμαθε, ζήτησε να γίνει δικαστήριο και στην Ελλάδα. Η μητέρα του 6χρονου Ράινερ λέει ακόμη ότι ο πατέρας χτυπούσε το παιδί. «Μια φορά τον πέταξε στο κρεβάτι και άρχισε να τον χτυπά. "Είναι παράνομο να χτυπάς το παιδί, θα σε καταγγείλω"», είχε πει η ίδια στον πρώην σύζυγό της και εκείνος τότε της απάντησε: «Δεν θα μιλήσεις πουθενά. Θα σου δείξω εγώ τι είναι βία», περιγράφει σήμερα η μητέρα του μικρού που βρίσκεται με τον πατέρα του στη Νορβηγία.

Ακόμη, αναφέρει ότι το όνομα που χρησιμοποιήθηκε για να βγάλει ο πατέρας τον Ράινερ από την Ελλάδα είναι του ξαδέρφου του παιδιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA