Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Ακρόπολη επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου  ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για ιδιωτική επίσκεψη, ενώ φημολογείται ότι θέλει να αγοράσει τις «Ελληνικές Μαλδίβες», δηλαδή τους Πεταλιούς. Όπως αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» στόχους ενός εκ των πλουσιότετων ανθρώπων του κόσμου είναι για να αγοράσει ένα νησί και εδώ και μέρες έχει βάλει στο «μάτι» τη νησιωτική συστάδα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το ποσό που σκέφτεται να καταβάλλει. 

Διαβάστε ακόμη: Σύνοδος Κορυφής: Τι προβλέπει το προσχέδιο για το πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία και εμπάργκο στο πετρέλαιο

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως για τους Πεταλιούς υπήρχε δικαστική διαμάχη μεταξύ των οικογενειών του εφοπλιστή Μάρη Εμπειρίκου και του επίσης εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, ενώ προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η πρόθεση του δισεκατομμυριούχου για την συγκεκριμένη νησιωτική συστάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο Μπιλ Γκέιτς αναμενόταν σήμερα στην Μύκονο με ελικόπτερο.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι.

Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι Πεταλιοί την εποχή της τουρκοκρατίας ανήκαν στον Ομέρ πασά της Καρύστου και φιλοξενούσαν το χαρέμι του. Τα νησάκια μαγεύουν με την πολυχρωμία των νερών και τις εξωτικές παραλίες που δε θυμίζουν σε τίποτα τις άλλες παραλίες της περιοχής του νότιου Ευβοϊκού. Απολαύστε την πτήση!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA