Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο... πόδι σηκώθηκε η ΕΛΑΣ τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ένας οπλισμένος και ημίγυμνος άνδρας έφτασε μπροστά από τη Βουλή, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα, ουρλιάζοντας και απειλώντας τους πάντες. Μάλιστα πέρα από το όπλο, μία καραμπίνα, μαζί του είχε και ένα πανό που έγραφε  «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα».

Διαβάστε ακόμη: Σύνταγμα: Ξημέρωμα θρίλερ με ημίγυμνο ένοπλο άντρα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Συνελήφθη από την ΕΚΑΜ

Μέσα σε πολύ λίγο χρόνο το σημείο αποκλείστηκε και γέμισε με άνδρες της Αστυνομίας που έφτασαν με περιπολικά και δίκυκλα. Παράλληλα απομακρύνθηκαν και οι Εύζωνες από τα φυλάκιά τους και επέστρεψαν νωρίς το πρωί όταν έληξε το επεισόδιο. 

Μπροστά στα μάτια των παρευρισκόμενων, μεταξύ των οποίων και τουρίστες, που απομακρύνθηκαν, ο άντρας με την καραμπίνα έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, ενώ οι Αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και σηκώνοντας τις ασπίδες τον ακολουθούσαν.

Δεν είχε κάποιο αίτημα

Όπως μετέδωσε το MEGA, το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο, δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα. Από τους ασυρμάτους το Κέντρο έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην πλησιάσουν τον ένοπλο, να προστατεύονται από τις ασπίδες και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές. Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλειά τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων. Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν. Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA