Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα γίνει η κηδεία της 60χρονης τρανς γυναίκας που ήταν γνωστή με το όνομα «Μπαλί», και απεβίωσε στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και έμεινε στα «αζήτητα» του νοσηλευτικού ιδρύματος για περίπου μία εβδομάδα. Μετά την παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν άμεσα οι διαδικασίες που απαιτούνται και το κόστος της κηδείας θα καλυφθεί προσωπικά από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Επιπλέον, τα έξοδα για τον χώρο ταφής θα καλυφθούν από δωρεά του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Μπαλί: 60χρονη τρανς πέθανε κι αρνούνται να την παραλάβουν οι συγγενείς

Η 60χρονη τρανς γυναίκα, ήταν γνωστή με το όνομα Μπαλί και σύμφωνα με ανθρώπους που την γνώριζαν, εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη ως σεξ εργάτρια, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το ζήτημα έφεραν στη δημοσιότητα ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με στόχο να βρεθεί άμεσα λύση, καθώς, όπως υποστηρίζουν, οι συγγενείς πρώτου βαθμού αρνήθηκαν να παραλάβουν τη σορό και ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και δεν τους ενδιαφέρει.

Η ανάρτηση της τρανς ακτιβίστριας που γνωστοποίησε το θέμα

Η τρανς ακτιβίστρια Βανέσα Βενέτη γνωστοποίησε το θέμα και ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Πριν λίγες μέρες μια τρανς γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη έχασε τη ζωή της και έκτοτε βρίσκεται στο ψυγείο του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Οι συγγενείς της δεν δείχνουν ενδιαφέρον για να τη πάρουν και να φροντίσουν για μια αξιοπρεπή ταφή όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο. ( Τα ωραία του να είσαι τρανς στη Ελλάδα, ενώ ακόμη και σήμερα και κάποιοι τολμούν να μιλούν για επιλογή). Όποιο άτομο ξέρει κάποια δομή η υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη που θα μπορούσε να βοηθήσει, θα σας παρακαλούσα με όλη μου τη δύναμη ειλικρινά. Δεν αξίζει σε κανέναν άνθρωπο να μείνει στα αζήτητα, ματώνει η ψυχή μου.

Τη κοπέλα τη λέγανε Μπαλί, ζούσε στη Θεσσαλονίκη και επαναλαμβάνω βρίσκεται εδώ και μέρες στα ψυγεία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Όσες φίλες, φίλα, φίλοι είσαστε από Θεσσαλονίκη και έχετε υπόψη σας οτιδήποτε θα βοηθούσε σας θερμοπαρακαλώ κάντε το. Ακόμη κι από Αθήνα αν ξέρουμε κάτι που θα βοηθούσε», έγραψε στο Facebook, κοινοποιώντας τη φωτογραφία της 60χρονης τρανς γυναίκας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA