Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε προσωπική αντιπαλότητα με άνθρωπο μέσα από τις φυλακές φαίνεται ότι στρέφονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου, ενός από τα τρανταχτά ονόματα της λεγόμενης Greek Mafia. O 53χρονος που αποφυλακίστηκε μετά από ποινή για τον ηγετικό του ρόλο στο εγχώριο οργανωμένο έγκλημα, εκτελέστηκε εν ψυχρώ μπροστά στα μάτια της κόρης του και συγγενών του στο πατρικό σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας τη Δευτέρα του Πάσχα, από μια ομάδα που εισέβαλε στην αυλή όπου είχε στηθεί εορταστικό τραπέζι, πυροβολώντας με Καλάσνικοφ.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Οδύνη για τον αυτόχειρα γυμναστή - Μηνύματα και κεριά έξω από το γυμναστήριό του

Η εκκίνηση των ερευνών για το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπήρξε προβληματική, αφού αιφνιδιαστικά αντικαταστάθηκαν οι επικεφαλής του, όπως έγινε και στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, το οποίο εξ αντικειμένου είχε για πολλά χρόνια στο στόχαστρό του τον Γιάννη Σκαφτούρο και συγκέντρωνε πληροφορίες γι' αυτόν και τη δράση του. Ερευνητικός θησαυρός στα χέρια των αστυνομικών, από την άλλη πλευρά, ήταν η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο δολοφόνοι και την εγκατέλειψαν έπειτα από μηχανική βλάβη, αλλά και ένα αγροτικό φορτηγάκι που επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αρπάξουν από τον οδηγό του αλλά και αυτό το εγκατέλειψαν πίσω τους.

Και τα δύο οχήματα μεταφέρθηκαν στα υπόγεια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου σαρώθηκαν για ανακάλυψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και ιχνών βιολογικού υλικού, με την ελπίδα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να βρεθεί το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγήσει σε κάποιον σεσημασμένο κακοποιό και έτσι να ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι που θα φτάσει μέχρι τους εκτελεστές και στη συνέχεια στον εντολέα της άγριας δολοφονίας.

Τι λένε οι ποινικοί για την εκτέλεση Σκαφτούρου

Στο άλλο ερευνητικό μέτωπο τώρα, αυτό της συλλογής πληροφοριών σχετικά με τα «ανοιχτά μέτωπα» που είχε ο Γιάννης Σκαφτούρος και από τα οποία θα μπορούσε να βρεθεί αυτός που είχε το κίνητρο να δώσει την εντολή για τη δολοφονία του. Από τη μία πλευρά ήταν καταγεγραμμένες οι παράνομες δραστηριότητες του θύματος, οι οποίες είχαν να κάνουν με την διακίνηση λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων σε μια σειρά από βενζινάδικά και την εμπορία ανακυκλώσιμων μετάλλων «σκραπ».

Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν πληροφορίες που συζητήθηκαν έντονα στον χώρο των ποινικών μετά τη δολοφονία του και ανέφεραν πως ένας συγκεκριμένος κακοποιός «είχε ορκιστεί τον θάνατό του» έπειτα από σύγκρουση μεταξύ τους σχετικά με τα λύτρα της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, το 2009. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος που είχε εμπλακεί ενεργά στην απαγωγή, θεωρούσε πως ο Σκαφτούρος τον «είχε ρίξει» στο μερίδιο από τα 30.000.000 ευρώ που πληρώθηκαν ως λύτρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τον Σεπτέμβριο του 2017 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που δίκασε σε δεύτερο βαθμό τη δράση του επονομαζόμενου εκείνη την εποχή «συνδικάτου του εγκλήματος», τα μέλη του οποίου κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων κακουργημάτων και για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αθώωσε από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απαγωγή τον Γιάννη Σκαφτούρο, τον καταδίκασε όμως για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, ως έναν από τους εγκέφαλους δηλαδή του «συνδικάτου».

Στη φυλακή ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Σκαφτούρου

Ο συγκεκριμένος ποινικός που εκτίει ακόμη ποινή φυλάκισης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει ενσωματωθεί στον νέο «ηγετικό πυρήνα» του οργανωμένου εγκλήματος που προέκυψε μετά τις αλλεπάλληλες δολοφονίες μεγάλων ονομάτων της νύχτας που ξεκίνησε το 2017. Έτσι, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, «θεωρείται πολύ πιθανό η προσωπική του εκδίκηση να ταυτίστηκε με τα συμφέροντα των νέων «νονών» της Greek Mafia που επιθυμούν να ελέγχουν το σύνολο των παράνομων δραστηριοτήτων που αποφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA