Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και του σύννομου βίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, επέβαλε κάθειρξη 13 ετών στον 28χρονο που σκότωσε τον 63χρονο θείο του τον περασμένο Μάρτιο στο χωράφι του στο Κιλκίς. Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη: Κούγιας: «Με είπαν "σκουπίδι", τους είπα "βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε"»

Ο 28χρονος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του θείου του στον κάμπο των Μυριόφυτων, στο Κιλκίς. Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχθηκε ότι η πράξη τελέστηκε με μειωμένο καταλογισμό, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης που - προς την κατεύθυνση αυτή - επικαλέστηκε τα ευρήματα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Επιπλέον, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να επιστρέψει στις φυλακές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το έγκλημα διαπράχθηκε την ώρα που ανιψιός και θείος όργωναν με τα τρακτέρ τους τα χωράφια και τότε ο 28χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι στο θύμα καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στον θώρακα, την κοιλιά και τα άκρα. Αιμόφυρτος, ο 63χρονος αγρότης κάλεσε από το κινητό του τηλέφωνο τον αδελφό του -πατέρα του κατηγορούμενου- που εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στο συμβάν χωρίς όμως να το αντιληφθεί. Εκείνος προσέτρεξε στο σημείο και μετέφερε τον αδελφό του στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά, καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος έκανε λόγο για «έκρηξη θυμού», εξηγώντας ότι είχε προηγηθεί καβγάς, κατά τον οποίο ο παθών τού απηύθυνε ύβρεις και απειλές. «Ήταν προκλητικός και ειρωνικός. Το μυαλό μου δούλευε τρελά εκείνη τη στιγμή. Ήμουν ψυχολογικά πιεσμένος», ανέφερε μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA