ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/06/2022 21:12

Αλιμος: Ο νόμος προβλέπει να κλείνει η μουσική στις 23:00, λέει ο δήμαρχος για τα μαγαζιά

Ο δήμος Αλίμου αποφάσισε να κλείνει η μουσική μετά τις 23:00 στα μαγαζιά του παραλιακού μετώπου για μία εβδομάδα - Υπεραμυνόμενος της απόφασής του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης υποστήριξε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» με την ηχορύπανση αφού η μουσική ακούγεται «χιλιόμετρα μακριά»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αλιμος: Ο νόμος προβλέπει να κλείνει η μουσική στις 23:00, λέει ο δήμαρχος για τα μαγαζιά
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Ο δήμος Αλίμου αποφάσισε να κλείνει η μουσική μετά τις 23:00 στα μαγαζιά του παραλιακού μετώπου για μία εβδομάδα. Υπεραμυνόμενος της απόφασής του ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης υποστήριξε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» με την ηχορύπανση αφού η μουσική ακούγεται «χιλιόμετρα μακριά», οι κάτοικοι της περιοχής «δεν κοιμούνται» και βιώνουν «ένα μαρτύριο δίχως τέλος». Ταυτόχρονα τόνισε πως ο νόμος προβλέπει η μουσική να κλείνει στις 23:00 αλλά προτίθεται να δώσει μπόνους ακόμη και μέχρι τις 03:00.

Διαβάστε ακόμη: Δήμος Αλίμου: Τέλος στη μουσική στις 23:00 - «Δεν θα γίνουμε Λαγανάς»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Για πρώτη χρονιά φέτος ξέρετε ότι ο Αλιμος έχει εξελιχτεί στην καρδιά της διασκέδασης της αθηναϊκής ριβιέρας, τα μαγαζιά πάνε καλά, σε αυτό έχουμε συμβάλει και η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι που στηρίζουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Δεν μπορεί όμως αυτό να είναι ανεξέλεγκτο. Φέτος έχουμε έναν άτυπο συναγωνισμό των καταστημάτων, ποιο θα παίξει πιο δυνατά μουσική, ποιο θα σκεπάσει με τη μουσική του το διπλανό κατάστημα. Αυτό έχει προκαλέσει μία εφιαλτική κατάσταση για όλους τους κατοίκους. Οι κάτοικοι εδώ και μέρες δεν κοιμούνται, έχουν χάσει την υγεία και την ηρεμία τους. Μιλάμε ότι η μουσική ακούγεται σε απόσταση χιλιομέτρων από την παραλία» ανέφερε ο κ. Κονδύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Video Loading...

«Πρέπει να βάλουμε ένα φρένο γιατί η κατάσταση θα ξεφύγει και θα πάμε σε μία παρακμή. Οφείλω να σας πω ότι η απόφαση δεν ήταν μόνο δική μου αλλά πολλών παρατάξεων. Δεν ήταν μια τιμωρία αλλά προειδοποιητική και σαν μια ευκαιρία να ηρεμήσουν λίγο οι κάτοικοι να κοιμηθούν. Τα καταστήματα δεν θα κλείνουν στις 23:00 η μουσική θα κλείνει στις 23:00 γιατί αυτό προβλέπει ο νόμος. Εμείς μπορούμε να δίνουμε περισσότερο χρόνο, όπως κάνουν όλοι οι Δήμοι, θα δώσουμε ένα μπόνους μέχρι 00:00, 01:00, 02:00, 03:00» επεσήμανε.

«Για να πάμε στην απόφαση να κλείσουμε όλη την παραλιακή ζώνη σημαίνει ότι όλοι είχαν συμβάλει, λίγο ή πολύ, να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση αφενός. Αφετέρου η ηχορύπανση οδηγεί σε κυρώσεις αν κάποιος κάνει παράβαση τρεις φορές. Στις τρεις φορές λοιπόν η αστυνομία βγάζει σφράγιση, πηγαίνουν τα καταστήματα στο διοικητικό πρωτοδικείο και το διοικητικό πρωτοδικείο πάντα αναστέλλει τη σφράγιση και τα μαγαζιά ανοίγουν την ίδια μέρα. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι ένα μαρτύριο χωρίς τέλος. Καλούμε τους καταστηματάρχες να σεβαστούν τις συμφωνίες που έχουν γίνει και να λειτουργούν με σεβασμό στην πόλη» υποστήριξε ο Ανδρέας Κονδύλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΙΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ