Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επιχειρούν από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στη Γλυφάδα και στο Πανόραμα Βούλας, συνδράμοντας πολίτες και πυροσβέστες.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά σε Βούλα και Γλυφάδα: Σε ύφεση η πυρκαγιά, σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική

Συγκεκριμένα, τα ειδικά εκπαιδευμένα κλιμάκια εθελοντών του Ε.Ε.Σ, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εγκατέστησαν άμεσα σταθμό Α’ Βοηθειών στο Πανόραμα Βούλας, προκειμένου να προσφέρουν παντός είδους βοήθεια σε πυροσβέστες και κατοίκους, οι οποίοι είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα στην όραση τους λόγω του πυκνού καπνού είτε έχουν υποστεί εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες.

Ταυτόχρονα, κλιμάκια εθελοντών πραγματοποιούν περιπολίες στις πυρόπληκτες ζώνες, επεμβαίνοντας όπου κρίνεται αναγκαίο και προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης σε πολίτες και πυροσβέστες.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα επιχειρούσαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας και παραμένουν στο σημείο έως ότου κριθεί αναγκαίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA