Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εκδικάζεται σήμερα (6/6) η υπόθεση δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών τον Οκτώβριο του 2017. Στο εδώλιο κάθεται ο Μανώλης Σοροπίδης, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια κάθειρξη. Η 32χρονη είχε βρεθεί νεκρή με 14 μαχαιριές από περαστικό και μετά από έρευνες οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστης της άγριας δολοφονίας ήταν ο 63χρονος. 

Διαβάστε ακόμη: Μαρία Μπονίκου: Την Τετάρτη η απολογία του γιου της για τη δολοφονία - Αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα κληθεί να ρίξει και πάλι φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες κόπηκε το νήμα της ζωής της νεαρής γυναίκας, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές μέσα στο νεκροταφείο την ώρα που θρηνούσε την απώλεια ενός φίλου της. Η Δώρα Ζέμπερη είχε πάνω της μόλις πέντε ευρώ και το κινητό της, το οποίο πουλήθηκε σε κατάστημα της Ομόνοιας για 20 ευρώ. 

Ο κατηγορούμενος, που αρχικά ομολόγησε το έγκλημα και στη συνέχεια αναίρεσε τα όσα είχε ισχυριστεί, επέμενε μέχρι και την πρωτόδικη καταδίκη του ότι δεν σκότωσε, αλλά τραυμάτισε το θύμα στην προσπάθεια του να της κλέψει την τσάντα. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, δύο άτομα του υποσχέθηκαν 30.000 ευρώ, αλλά και ναρκωτικά, καθώς ήθελαν να σκοτώσουν τη Δώρα Ζέμπερη λόγω της θέσης της στην εφορία και των υποθέσεων που χειριζόταν.

Η οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη εξακολουθεί να πιστεύει ότι η δολοφονία της είχε σχέση με τις επαγγελματικές της υποθέσεις. Η 32χρονη εργαζόταν ως ελεγκτής στη ΔΟΥ Πειραιά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA