Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη θλίψη βυθίστηκαν οι Χαΐνηδες και ο χώρος του ελληνικού τραγουδιού με την είδηση για τον χαμό του μουσικού Γιάννη Νόνη, μπασίστα του γνωστού συγκροτήματος. Τη θλιβερή είδηση έκαναν γνωστή οι ίδιοι οι Χαΐνηδες, με τους συντρόφους του να του γράφουν ένα συγκινητικό μήνυμα για αντίο και αποκαλύπτοντάς πως «η γενναιοδωρία του συνεχίζεται ακόμη και μετά θάνατον: Δωρίζει τα εσωτερικά του όργανα, για να δώσει πνοή και γελιο σε άλλα πικραμένα χείλη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του anagnostis, ο μουσικός βρισκόταν εδώ και πάνω από 20 μέρες υπό μηχανική υποστήριξη σε νοσοκομείο της Αθήνας μετά από ρήξη ανευρύσματος που υπέστη, ωστόσο σήμερα κατέληξε.

Γεννημένος στο Ναύπλιο, ανιψιός του μεγάλου μαέστρου Κωνσταντίνου Νόνη, ο Γιάννης από μικρή ηλικία έδειξε το ταλέντο του στη μουσική, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση. Εδώ και χρόνια δίδασκε στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου, που φέρει το όνομα του θείου του, εμφυσώντας την αγάπη για τη μουσική σε δεκάδες Αναπλιωτάκια, ενώ διηύθυνε και τη χορωδία της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης στο Άργος. Συνεργάστηκε με τη Μαρίζα Κωχ, και ανέβασε σε διασκευή το έργο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη «Άξιον Εστί» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και τον «Αριστοφάνη που γύρισε από τα θυμαράκια» από τους «Αχαρνής» σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου με την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στην Τρίτη 7 Ιουνίου στις 16:00 στον Ι.Ν. των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA