Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει μπει στο στόχαστρο των Αρχών. Ο μικρότερος γιος του εκδότη και δημοσιογράφου, Φρέντυ, αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του και τώρα η υπόθεση αφορά τη Μαρία Καρρά και τον Γιάννη Τράγκα. Μάλιστα, ο μικρότερος γιος του Γιώργου Τράγκα, μέσω της ανακοίνωσης από τον δικηγόρο του Θέμη Σοφό, έθεσε εαυτόν στη διάθεση των ελεγκτικών Αρχών. 

Διαβάστε ακόμη: Σχέδιο «θερμοστάτης»: Bonus σε νοικοκυριά και Δημόσιο για τη μειωμένη κατανάλωση στο ρεύμα

Η επιλογή του Φρέντυ Τράγκα, για όσους τον ξέρουν, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της, ήταν μονόδρομος για εκείνον. Αλλωστε, ο Φρέντυ Τράγκας εργάζεται στο Μέγαρο Μαξίμου και στο επιτελείο του πρωθυπουργού, μια θέση για την οποία είχε διαφωνήσει ο πατέρας του, καθώς δεν ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με αυτή την πρόσληψη. Ο Φρέντυ Τράγκας, όμως, τα κατάφερε μόνος του και τώρα βγαίνει από το κάδρο των κληρονόμων. Παλαιότερα είχε εργαστεί στο τμήμα μάρκετινγκ πολιτικής εφημερίδας, απ' όπου «μετακόμισε» στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Φρέντυ Τράγκας είναι 33 ετών.

Η ανακοίνωση του Φρέντυ Τράγκα

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Θέμη Σοφού που εκπροσωπεί από την αρχή αυτού του κληρονομικού θρίλερ για γερά νεύρα, τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα.

Όπως αναφέρει ο κ. Θέμης Σοφός, που εκπροσωπεί τον Φρέντυ Τράγκα, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας». Μάλιστα έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των αρχών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο κατά την έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα που που μόλις ξεκίνησε, την ίδια στιγμή που στο παιχνίδι της κληρονομιάς μένουν πλέον δύο παίχτες. Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά που μέσω της δικηγόρου της διαψεύδει τα περί τεράστιας περιουσίας και ο ετεροθαλής αδερφός του Φρέντυ, Γιάννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)».

Ερωτήματα για την αμύθητη περιουσία

Πάντως, για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, τις διαμάχες και τον «καταιγισμό» αναφορών για μεγάλα ποσά χρημάτων, ακριβά ακίνητα και... ράβδους χρυσού, μίλησε ο άνθρωπος που υπήρξε στενός συνεργάτης του και πρόεδρος του πολιτικού συνασπισμού «Έλα», Πάρις Κουρτζίδης. Όπως ανέφερε αρχικά, «εξαιτίας της διαμάχης της οικογένειας βλέπουμε αρκετά πράγματα στο φως της δημοσιότητας». «Αν επιβεβαιωθούν όσα ακούμε περί του μεγέθους της περιουσίας αλλά και πληροφορίες για το τι έχει ως συμπέρασμα αυτό το πόρισμα που έχει φτάσει και στην οικονομική εισαγγελέα και στην εισαγγελέα πρωτοδικών, τότε τα ερωτήματα θα είναι πολλά περισσότερα -ακόμα και για την ίδια την οικογένεια» πρόσθεσε ο ίδιος, μιλώντας στο OPEN.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA