ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/06/2022 13:30

Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τέσσερα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα

«Ολα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση - Συνολικά τα «πιθανά κρούσματα» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά ανέρχονται σε 9» λέει ο ΕΟΔΥ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηπατίτιδα σε παιδιά: Τέσσερα νέα ύποπτα κρούσματα στην Ελλάδα
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Τα εννέα έφτασαν τα ύποπτα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ελλάδα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (8/6) άλλα τέσσερα ύποπτα κρούσματα, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ιατρικά μητρώα τις τελευταίες 15 ημέρες. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση μετά τα περιστατικά που καταγράφησαν κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο «έχουν καταγραφεί 650 ανάλογα περιστατικά σε 33 χώρες του κόσμου. Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται σταθερή μείωση των περιστατικών διεθνώς.

Στη χώρα μας, στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του «πιθανού κρούσματος» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 4,5 ετών που παρουσίασε ίκτερο χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το παιδί νοσηλεύεται, η κλινικοεργαστηριακή του εικόνα βελτιώνεται χωρίς να έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως και η γενική του κατάσταση είναι καλή.

Τα άλλα τρία παιδιά ηλικίας 12 ετών, 6 ετών και 5,5 ετών παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, και αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Όλα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση.

Συνολικά τα «πιθανά κρούσματα» οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας σε παιδιά στη χώρα μας μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 9».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΟΔΥ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ