Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις δικαστικές αίθουσες κρίνεται και πάλι η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ο Άρειος Πάγος θεώρησε ότι λανθασμένα αναγνωρίστηκαν στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, από τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός ο 15χρονος, τα ελαφρυντικά που «έσπασαν» τα ισόβια. Ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας, οδηγείται στα δικαστήρια Λαμίας προκειμένου να κριθεί εκ νέου το ζήτημα της αναγνώρισης ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα η μητέρα και η αδελφή του 15χρονου Αλέξανδρου ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια. Πριν από περίπου έναν μήνα, είχε και πάλι προγραμματιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης χωρίς να κληθεί η μητέρα και η αδελφή του Αλέξανδρου. Σήμερα το δικαστήριο μετά από αίτημα της υπεράσπισης του Κορκονέα δεν επέτρεψε στους δικηγόρους της οικογένειας να παρίστανται στη δίκη.

Μετά από αρκετές διακοπές, ενστάσεις αλλά και έντονες αντεγκλήσεις το δικαστήριο αποφάσισε τελικά να μην παρίστανται οι συνήγοροι. Αυτό το γεγονός εξόργισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και το Νίκο Κωνσταντόπουλο που αντέδρασαν σημειώνοντας πως πρόκειται για μη νόμιμη απόφαση και τονίζοντας πως «δεν μπορεί το δικαστήριο να αποφασίσει πριν ακόμα συσταθεί και πριν βρεθεί σε πλήρη σύνθεση με τους ενόρκους».

«Εδώ μεθοδεύεται αφενός ο αποκλεισμός της οικογένειας του Αλέξανδρου αφετέρου μία δίκη στα μουλωχτά που θα παραγάγει το ίδιο αποτέλεσμα σκανδαλώδους χαϊδέματος στο δολοφόνο ενός παιδιού». Οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου κατέθεσαν αίτημα εξαίρεσης της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας το οποίο απορρίφθηκε ως απαράδεκτο.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε τον περασμένο Μάρτιο ότι λανθασμένα αναγνωρίστηκε στο δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το ελαφρυντικό με το οποίο «έσπασαν» τα ισόβια, στέλνοντάς τον και πάλι στις φυλακές από τις οποίες όμως βγήκε το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αποφυλακιστεί το 2019, έχοντας εκτίσει σχεδόν 11 χρόνια από την ποινή του λόγω του ελαφρυντικού που του είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο, σπάζοντας έτσι τα ισόβια. Τον Μάρτιο του 2022 ο Κορκονέας όμως επέστρεψε στη φυλακή καθώς με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτή η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα που αναίρεσε την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA