Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της 16χρονης Γεωργίας από το Χαϊδάρι. Το κορίτσι εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες που έλαβε από πολίτη η «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000». Ο δικηγόρος της οικογένειας της έφηβης, Σωτήρης Βαβαρούτας, υποστήριξε πως πρόκειται για αρπαγή από έναν Ρομά με τον οποίο το έσκαγε από το σπίτι της στο παρελθόν. 

Διαβάστε ακόμη: Χαϊδάρι: Λήξη συναγερμού - Εντοπίστηκε η 16χρονη Γεωργία

«Η μικρή είναι ένα κορίτσι που πράγματι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Είχε ενταχθεί στην ψυχιατρική κλινική στο Ρίο πριν από αρκετό καιρό. Εκεί, είχε κριθεί ότι δεν έχει πρόβλημα και είχε αφεθεί σχεδόν αμέσως, παρότι οι γονείς ενημέρωναν και ειδοποιήσουν ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα» είπε ο Σωτήρης Βαβαρούτας στην ΕΡΤ. Η 16χρονη δεν λάμβανε κάποια φαρμακευτική αγωγή και στην ψυχιατρική κλινική στο Ρίο «θεώρησαν ότι αυτά τα κάνει η μικρή για να τραβήξει την προσοχή των γονιών και του περίγυρού της». 

«Οι γονείς έκαναν εκ νέου έκκληση, πήραν νέα εισαγγελική παραγγελία για να εξεταστεί εκ νέου το κορίτσι, όπου έγινε ακριβώς το ίδιο. Παράλληλα, το διάστημα εκείνο οι γονείς διαπίστωσαν ότι το κορίτσι είχε συνάψει αυτή την σχέση με τον νεαρό Ρομά, ο οποίος ήταν γνωστός. Ήξεραν δηλαδή ποιος είναι» ισχυρίστηκε ο κ. Βαβαρούτας. Οπως ανέφερε, το κορίτσι είχε φύγει από το σπίτι και οι γονείς πήγαν στο σπίτι του νεαρού Ρομά. Εντόπισαν την κόρη τους και στην προσπάθειά τους να την πείσουν να γυρίσει, απειλήθηκαν από την οικογένεια του νεαρού, είπε ο δικηγόρος. 

Μετά από αυτό το περιστατικό, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, οι γονείς προχώρησαν σε συνεχόμενες καταγγελίες στις αρμόδιες Αρχές και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ωστόσο, κανείς δεν κινητοποιήθηκε και κατά διαστήματα το κορίτσι το έσκαγε από το σπίτι. Η εισαγωγή της 16χρονης στο Δαφνί έγινε, όπως είπε ο Σωτήρης Βαβαρούτας, αφού γύρισε σπίτι της χτυπημένη. 

Η 16χρονη και οι γονείς της κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του νεαρού Ρομά, ωστόσο όταν εκείνος πήγε στο νοσοκομείο η νεαρή άλλαξε την κατάθεση και είπε στους αστυνομικούς ότι την είχε χτυπήσει ο πατέρας της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η Εισαγγελία και να αλλάξει για δεύτερη φορά την κατάθεση της, στην οποία υποστήριξε ότι την είχε χτυπήσει ένας τρίτος.

Μετά την τρίτη και διαφορετική κατάθεση της 16χρονης, η Εισαγγελία αποφάσισε την εισαγωγή της στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί καθώς στο Ρίο δεν κάνουν πλέον εισαγωγές. Οι γονείς, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, ενημέρωσαν στο Δαφνί για την συμπεριφορά που είχε το κορίτσι και ότι το έσκαγε με τον Ρομά φίλο της, ωστόσο τους διαβεβαίωσαν ότι ήταν ασφαλής. Και μετά από κάποιες ώρες, η 16χρονη εξαφανίστηκε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA