Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Η κακοκαιρία «Genesis» επηρεάζει τη χώρα μας από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (10/6) και ήδη πολλές περιοχές της επικράτειας έχουν... δει τα δόντια της, με πολλά προβλήματα να έχουν καταγραφεί στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου θα εκδηλωθούν τα πιο επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ενώ η αστάθεια περιορίζεται από την Κυριακή. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως στις 18:00 εστάλη μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης «112» στους κατοίκους σε κεντρική Μακεδονία, ανατολική Μακεδονία, Θράκη και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ενώ η Πολιτική Προστασία και όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του «112» αναφέρεται: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες/ραγδαίες βροχοπτώσεις) το επόμενο 24ωρο σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, νησιά βορείου Αιγαίου. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Genesis: «Επνιξε» Πάτρα, Μαγνησία, Λάρισα και άλλες περιοχές - Κίνδυνοι από εγκλωβισμούς σε σπίτια

Αναλυτικά, τις επόμενες ώρες ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

  • από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας
  • από τις πρώτες βραδινές ώρες έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνέχεια και έως το πρωί του Σαββάτου (11/6) τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη εξασθένησηΧαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στις παράκτιες περιοχές των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη μικρή ενίσχυση φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο και στα νότια τμήματα του Σαρωνικού και Ν. Ευβοϊκού. Στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 4 έως 5 μποφόρ.

Δείτε LIVE την πορεία της κακοκαιρίας «Genesis»:

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, από τη σφοδρή κακοκαιρία θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

Την Παρασκευή (10/6/2022)

  • Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (11/6/2022)

  • Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA