Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέχεια στις Πανελλήνιες 2022, σήμερα Τρίτη, 14 Ιουνίου, με τους μαθητές υποψηφίους των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Ναυτικές Μηχανές. Οι υποψήφιοι των επαγγελματικών Λυκείων ολοκληρώνουν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Ιουνίου και στη συνέχεια, αρχής γενομένης από το Σάββατο 18/6, θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα τόσο για τα ΓΕΛ όσο και τα ΕΠΑΛ.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες για τα ΕΠΑΛ

Σημειώνεται πως κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022, και συγκεκριμένα από τις 02-6-2022 έως και τις 30-6-2022, η είσοδος κοινού, δικηγόρων και επισκεπτών στο Υπουργείο απαγορεύεται, με εξαίρεση τα ραντεβού δικηγόρων για επείγουσες υποθέσεις και δικαστικών επιμελητών, που θα πραγματοποιούνται μετά τις 11.00 και πριν τις 18.00μ.μ.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, για τα ΕΠΑΛ, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Σημειώνεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μέσα στα εξεταστικά κέντρα.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Τα ειδικά αλλά και τα μουσικά μαθήματα θα αρχίσουν να εξετάζονται από το Σάββατο 18 Ιουνίου. Οπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών. 

Οπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τόσο οι υποψήφιοι όσο και οι επιβλέποντες υποχρεούνται στη χρήση μάσκας εντός της αίθουσας διενέργειας των εξετάσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA