Μενού
  • Α-
  • Α+

Λένε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά... το ταξίδι! Κάπως έτσι, έχουν τα πράγματα και για τα δύο λιοντάρια και την τίγρη που ελέγχθηκαν την Κυριακή στο τελωνείο του Προμαχώνα με τα άγρια ζώα να ταξιδεύουν νόμιμα και αρχικά ο προορισμός ειπώθηκε ότι ήταν η Μύκονος. Ωστόσο, σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ, τελικά το σκηνικό της ζούγκλας θα στηθεί σε ζωολογικό κήπο της Αλβανίας

Διαβάστε ακόμη: Μύκονος: Μέχρι λιοντάρια και τίγρης βρέθηκαν «πακεταρισμένα» να ταξιδεύουν στο νησί των ανέμων

Τα ζώα ήταν κλεισμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα σε μικρά κλουβιά, τα οποία δεν τους επέτρεπαν ούτε να κινηθούν. Οπως έγινε αρχικά γνωστό, τα λιοντάρια ξεκίνησαν από τη Τσεχία με προορισμό τη Μύκονο, τελικά όμως δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Πανελλαδικής και Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, το τελωνείο τους ενημέρωσε πως το φορτίο είχε ξεκινήσει από τη Σλοβακία με προορισμό την Αλβανία και όχι τη Μύκονο όπως αρχικά αναφέρθηκε.

Πιθανότατα εκεί θα φτάσουν για να καταλήξουν σε κάποιο ζωολογικό κήπο. Οι Αρχές της Σλοβακίας, όπως σημείωσε, υπέβαλαν αίτημα ώστε τα ζώα να περάσουν από την Ελλάδα και όχι από την κανονική διαδρομή γιατί ισχυρίστηκαν πως στη χώρα μας υπάρχει ο εξοπλισμός για να γίνουν οι κατάλληλοι έλεγχοι στα ζώα. Σύμφωνα με την κυρία Μπομπολάκη που μίλησε στο Open, τα ζώα δεν βρίσκονται καν στην Ελλάδα σήμερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA