Μενού
  • Α-
  • Α+

Άνοιξε η αυλαία της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να κηρύσσει την έναρξη της διαδικασίας. Παρόντες στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή είναι ο Γιάννης Λαγός και ο Χρήστος Παππάς ενώ απόντες είναι οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιώργος Ρουπακιάς.

Διαβάστε ακόμη: Πάνος Κοκκινόπουλος: Η απάντησή του στη Ρούλα Πισπιρίγκου για τα παιδιά στην Πάτρα

Λίγο μετά τις 09:00, το δικαστήριο ανέβηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Ομως, εξαιτίας της απουσίας πολλών συνηγόρων, οι οποίοι δεν μπορούν να φτάσουν στον Άρειο Πάγο λόγω των συγκεντρώσεων, η διαδικασία διεκόπη για λίγο προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι δικηγόροι και να εκπροσωπήσουν τους εντολείς τους.

Συνολικά επτά από τους 26 καταδικασθέντες κρατούμενους αποφάσισαν να παρευρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. Απόντες από τη διαδικασία ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Εκτός από τη Μάγδα Φύσσα, που ζήτησε εκ νέου καταδίκη της Χρυσής Αυγής, στο δικαστήριο είναι παρών ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου και η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη», είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Η δίκη στο Εφετείο ξεκινά σχεδόν 20 μήνες από την πρωτόδικη ιστορική απόφαση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, με σύσσωμη την ηγεσία της Χρυσής Αυγής να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο βαρύτερης ποινής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη δίκη της Χρυσής Αυγής 

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο Αθηνών έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ από το πρωί λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί από διάφορους φορείς και οργανώσεις ενόψει της δικής της Χρυσής Αυγής που ξεκινά σήμερα ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ειδικότερα, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη κάθοδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και πραγματοποιεί εκτροπή των οχημάτων στο ύψος της Πανόρμου, ενώ κλειστές είναι και οι οδοί Κ. Λουκάρεως και Δέγλερη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA