Μενού
soublaki-timi
Αυξήσεις στο σουβλάκι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι αυξήσεις στο σουβλάκι με τις τελευταίες ανατιμήσεις να επιβεβαιώνουν αυτό που φοβούνταν οι εργαζόμενοι στα σουβλατζίδικα: Οτι δηλαδή το τυλιχτό σουβλάκι θα ξεπεράσει τα 4 ευρώ το ένα. Η εταιρεία Pricefox έκανε έρευνα για τις τιμές στα τυλιχτά σουβλάκια τον Ιούνιο στην Ελλάδα και παρουσιάζει τις διαφορές στις τιμές αλλά και σε ποια γειτονιά η τιμή «χτυπά κόκκινο».

Διαβάστε ακόμηFuel Pass - Σταϊκούρας: Τρίμηνη ενίσχυση στα καύσιμα αρχής γενομένης από Ιούλιο

Οι ανατιμήσεις στο σουβλάκι ξεκίνησαν τον Μάρτιο αλλά η έρευνα του Pricefox για τον Ιούνιο δείχνει νέα υψηλά επίπεδα τιμών. Ενδεικτικά η μέση τιμή στη χώρα για ένα τυλιχτό ανέβηκε από 2,5 ευρώ το 2021, σε 3,5 ευρώ τον Ιούνιο του 2022 με τις τιμές σε συγκεκριμένες γειτονιές να ξεπερνούν και τα 4 ευρώ.

Πόσο στοιχίζει το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική

Ιδιαίτερα «αλμυρό» το τυλιχτό το τυλιχτό σουβλάκι στην Αττική με την μέση τιμή να έχει εδραιωθεί πλέον στα 3,5 ευρώ το ένα. Το πιο ακριβό τυλιχτό φιγουράρει στα πάνω από 5 ευρώ στη γειτονιά του Κολωνακίου. Σε Ομόνοια, Ίλιον και Αχαρνές οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τις χαμηλότερες τιμές οι οποίες προς το παρόν στις περιοχές αυτές κινούνται στο 1,9 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στα Μελίσσια τα πιο ακριβά τυλιχτά με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 3,71 ευρώ το τυλιχτό. Ακολουθούν με μικρή διαφορά Βριλήσσια. Την 5άδα της ακρίβειας στο τυλιχτό κλείνουν Γλυφάδα, Κολωνάκι και Νέα Ερυθραία με μέσες τιμές στο τυλιχτό άνω των 3,70 ευρώ. Στον αντίποδα, στο Κερατσίνι θα βρει κανείς τις πιο χαμηλές μέσες τιμές σε τυλιχτό, στα 2 ευρώ με τις γειτονιές σε Παλαιό Φάληρο, Γκάζι, Σταθμό Λαρίσης και Ομόνοιας να διατηρούν μέσες τιμές κάτω των 2,8 ευρώ το τυλιχτό. 

Οι γειτονιές στην Αττική με τις 5 ακριβότερες και 5 φθηνότερες μέσες τιμές σε τυλιχτό.

Πόσο κοστίζει το σουβλάκι στη Θεσσαλονίκη

Ακόμη πιο καυτές οι τιμές στην συμπρωτεύουσα με τις ανησυχίες να επιβεβαιώνονται και τη μέση τιμή να έχει σκαρφαλώσει στα 3,54 ευρώ. Αν και το φθηνότερο τυλιχτό στη Θεσσαλονίκη κινείται σε καλύτερες τιμές από το αντίστοιχο στην Αθήνα, 1,4 ευρώ στην Θεσσαλονίκη, οι Θεσσαλονικείς μπορεί να πληρώσουν σε τιμές Κολωνακίου το τυλιχτό που φτάνει μέχρι και τα 5 ευρώ το ένα.

Πόσο κυμαίνεται το σουβλάκι στην Πάτρα 

Συνεχίζεται το ράλι τιμών και στην Πάτρα με την μέση τιμή για το τυλιχτό να ξεπερνάει τον Ιούνιο τα 3 ευρώ το ένα. Το φθηνότερο τυλιχτό στην Πάτρα κοστίζει 1.95 ευρώ με το ακριβότερο τυλιχτό να φιγουράρει στα 4.2 ευρώ!

Οι τιμές για το σουβλάκι στη Λάρισα

Στα ηνία της ακρίβειας και η Λάρισα με το τυλιχτό να σερβίρεται σε μερικές γειτονιές ακόμη και στα 5 ευρώ το ένα. Από 2,9 ευρώ ξεκινά η απόλαυση του τυλιχτού για τους Λαρισαίους με την μέση τιμή να έχει φτάσει πλέον πάνω από τα 3 ευρώ και συγκεκριμένα τα 3,14 ευρώ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA