ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/06/2022 23:47

Γλυπτά Παρθενώνα - Τι απαντά ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης: Δεν είναι λύση αλλά ελιγμός

«Πληρωμένη απάντηση» έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, στον πρόεδρο του βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γλυπτά Παρθενώνα - Τι απαντά ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης: Δεν είναι λύση αλλά ελιγμός
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα (Πηγή: Getty Images)
Ανάγνωση:

Απάντηση στον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου έσπευσε να δώσει ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης αναφορικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα και για τη δυνατότητα κάποιας συμφωνίας για διαμοιρασμό. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα, πως Αθήνα και Λονδίνο θα μπορούσαν να μοιραστούν τα Γλυπτά χωρίς προαπαιτούμενα με τον Δημήτρη Παντερμαλή, όμως να εμφανίζεται δύσπιστος και να χαρακτηρίζει αυτές τις δηλώσεις ελιγμό για να κοπάσει ο θόρυβος. «Το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα Γλυπτά χωρίς να είναι πραγματική λύση. Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του».

«Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία όπου μπορούμε να πούμε την ιστορία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Αν προσεγγίσουμε το ζήτημα χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς πολλές κόκκινες γραμμές και καθίσουμε κάτω να συζητήσουμε ως λογικοί άνθρωποι μπορούμε να κανονίσουμε κάτι που θα αξιοποιεί στο έπακρο τα μάρμαρα του Παρθενώνα» δήλωσε νωρίτερα από την πλευρά του ο Τζορτζ Οσμπορν.

Video Loading...

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου όμως κάνει λόγο για διαμοιρασμό των γλυπτών του Παρθενώνα ενώ η Αθήνα μιλά για οριστική επανένωση των θησαυρών. «Τέτοιου τύπου διευθέτηση μπορεί να γίνει από λογικούς ανθρώπους που μπορούν να καταλήξουν σε ένα σχήμα όπου θα μπορεί κανείς να δει αυτούς τους θησαυρούς στην Αθήνα αλλά μπορεί να έρθει να τους δει μαζί με θησαυρούς άλλων πολιτισμών στο Λονδίνο» είπε ακόμα ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ